Gazetemizi ziyaret eden sanatçımız Hasan Karakoyun, gazetemizin genel yayın yönetmeni Yunus Yılmaz’a şu ifadelerde bulundu: “Ben aslen Bozkır Çağlayanlıyım. İlköğretimi Çağlayan’da, Liseyi Konya’da ve Üniversite eğitimimi Eskişehirde tamamladım. Daha sonra İstanbul Unkapanında kendimi arabesk okuma sanatına adadım.

Hepimizin bildiği gibi günümüzde Arabesk sanatçılarımız yok oldu gitti. Bunların eserlerini yaşatmalıyız. Bende kendimi Arabeks sanatçılığına adadım. Ben zaten 3 yaşlarındayken Müslüm Gürses Babanın olsun, Orhan Gencebay Babanın olsun okudukları arabesk şarkılarından şarkılar söylemeye başlamışım. Yani üç beş yaşlarındayken arabesk okuma sanatına olan bir düşkünlüğüm oluşmuş. Şu anda da tek amacım arabeks müziğini yaşatmaktır. Çağlayan’da da ilkokula giderken, saz bağlamayı o zamanki öğretmenimiz, saygı duyduğum Mehmet Ali Zeybek öğretmenimden öğrendim.

Şu anda Konya’da ikamet ediyorum. “Çok sevdiğim memleketim Bozkır’a da yeni bir eser kazandıralım” diyerek Bozkır’ın tarihini ve kültürel özellikleri ile yöresel ürünlerimizden meşhur Bozkır tahinini tanıtan bir klip çektik. Bu klipimiz sosyal medyada oldukça beğenilirken, Bozkırlı hemşerilerimizden de çok teşekkürler aldık. Bu da beni çok mutlu etti. İnşallah ilerde Bozkırımızın tanıtımı için Bozkır’da kliplerimizi çekmeye devam ederiz.
Bu konu da bana çok büyük destek veren menecerim ve söz yazarım Mustafa Boz’a, müzik yönetmenim aynı zamanda bestecim Kadir Şeker’e gazeteniz aracılığıyla bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Çiçeği burnunda 24 yaşındaki mahalli sanatçımız Hasan Karakoyun’un “Duyguların Dili” adlı albümünün de çıktığını ve Bozkır’da Canbaz Büfe’de satışa sunulduğunu öğrendik. Bozkırlı hemşerilerimizden Bozkır Postası Gazetesi olarak destek vermelerini istiyoruz.
(Haber: Yunus Yılmaz)
YORUM EKLE