Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de güvenlik güçlerimiz aralıksız denetimlerini sürdürüyor. Bozkır Kaymakamı Muhammed Akın’da güvenlik güçlerimizin sahada yaptıkları denetimlerini takip ettiğini ve yerinde bulduğunu söylerken, ‘Çünkü bu görev hepimizin’ dedi.

Kayma-kam Akın, ilçemizde son zamanlarda yoğun bir şekilde artan vaka sayılarının önüne geçmek için vatandaş-larımızın kurallara önem-le riayet etme-lerini isterken, sahada koronovirüs denetimleri yapan güvenlik güçlerimize de yardımcı olma-larını istedi.


Bozkır Kaymakamı Muhammed Akın, son zamanlarda ülkemiz genelinde artan vaka sayılarının, ilçemiz Bozkır’da da yoğun bir şekilde artış gösterdiğine dikkat çekti. Bozkır genelinde artan vaka sayılarını azaltmak için güvenlik güçleri, önceden olduğu gibi son günlerde de, denetimlerini yoğunlaştırdığını belirtti.


Bozkır ilçemizin eski günlerine tekrardan dönmesi için vatandaşlarımızın da koronovirüsle mücadele için kurallara riayet etmelerini isteyen Kaymakam Muhammed Akın, Bozkır’da her alanda, her sahada denetimlerini artıran güvenlik güçlerimize ilçe halkımızın da yardımcı olmalarını istedi. Güvenlik güçlerimiz, halkımızın sağlığı ve vaka sayılarının artışını önlemek için, Bozkır’da denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam edeceğini söyledi.

Denetimler kapsamında, aralıklarla esnaf ve pazar yerlerini ziyaret eden Kaymakam Muhammed Akın, esnaf ve vatandaşlarla hem sohbet ettiğini, hem de uyulması gereken tedbirler hakkında bilgilendirdiklerini ifade etti.
Yapılan denetimlerle ilgili gazetemiz muhabirine açıklama yapan Kaymakam Muhammed Akın, vatandaşların tedbirlere sıkı bir şekilde uymasının koronovirüsle mücadelede başarıya ulaşmayı hızlandıracağına dikkat çekti.

Kaymakam Akın; “Sağlık kuruluşlarımız, bizler ve güvenlik güçlerimiz denetimlerle farkındalık oluşturup vatandaşlarımızı koronovirüsle ilgili kurallara uymaya davet ediyoruz. Ayrıca HES uygulamasını esnafımıza ve vatandaşlarımıza ilgili birimlerimiz tarafından anlatılmaktadır. Vatandaşlarımız kendileri uydukları gibi kurallara uymayanları da uyarmalı.

‘Çünkü bu görev hepimizin’ şu anda evlerinde izole olan vatandaşımızı sağlık ekiplerimiz, kolluk kuvvetleri ekiplerimiz tarafından günlük olarak aranmaktadırlar ve denetlenmektedirler. Bu süreçte başta sağlık ekiplerimiz olmak üzere görevli olan tüm ekiplerimiz fedakârca mücadele ediyorlar. Bizlerde kurallara uyarak onlara destek olmalıyız. Hep birlikte bu hastalığı yeneceğiz.

Kurallarımız belli. Bu günlerde idrak ettiğimiz Ramazan ayında da, kültürümüzde ve geleneğimizde olan davetlere ve gidip, gelmelere ne olur bu salgın sürecinde halkımız ara versin. Maske, sosyal mesafe ve hijyene uyalım. Ülkemizin ve ilçemizin eskisi gibi daha sağlıklı günlere kavuşmak için bu kuralları uygulayalım” dedi.
Öte yandan denetimler İlçemiz sahasında ve farklı bölgelerinde, ilçe Emniyet mensupları ile Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yoğun bir şekilde 24 saat aralıksız yapılmaktadır.


(Haber: Yunus Yılmaz)