2018 Yılının Türkiye Ahisi seçilen Bozkır Kalaycıoğlu ve Bozkır Tahin Dünyası Sahibi Bozkır’ın gururu Osman Kalay; geçtiğimiz hafta başı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iftar yemeğine davet edildi.

Bozkır’ın gururu Osman Kalay, Bozkır’dan Ankara’ya yola çıktı ve külliye de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte iftar yaptı. 2018 Yılı Türkiye Ahisi Osman Kalay amcamız, Bozkır’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a selam götürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2011 ve 2020 yılları arasında yılın ahisi, kalfası ve çırağı seçilen esnafı iftar yemeğinde kabul etti. Erdoğan, Ahilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde esnafla iftar yemeğinde bir araya geldi. Erdoğan, konuk ettiği Ahilerle hatıra fotoğrafı çekindi.

2018 Yılında Bozkır’dan Türkiye Ahisi seçilen Kalaycıoğlu ve Bozkır Tahin Dünyası sahibi Osman Kalay amcamızda, Cumhurbaşkanlığı tarafından iftar yemeğine davet edildi. Külliye de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte iftar yemeğinde bir araya gelen Ahimiz ve Bozkır’ın gururu Osman Kalay amcamız, Cumhurbaşkanımıza da Bozkır’dan kucak dolusu selamını ilettiğini ve sohbet ettiklerini söyledi.

Bozkır’ın gururu Osman Kalay amcamız katıldığı iftar yemeğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları sohbetle ilgili gazetemiz muhabirine şunları ifade etti: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2018 yılı Türkiye Ahisi olarak iftar yemeğine davet edildim. Bende Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icap ettim. Cumhurbaşkanımıza Bozkır halkımızın ve Kaymakamımız Muhammed Akın’ın, Belediye Başkanımız Sadettin Saygı’nın ve Başkan Yardımcımız Ali Koyuncu’nun da dualarını ve selamlarını tek tek ilettim. Cumhurbaşkanımızda da aynı şekilde Bozkır halkına, Bozkır Kaymakamına ve Bozkır Belediye Başkanına ve Yardımcısına ayrı ayrı ilettiği selamlarını getirdim.” dedi.



Gururumuz olan 2018 yılı Türkiye Ahisi Osman Kalay, gazetemiz muhabirine konuşmalarının devamında: “İftar yemeğinde bir araya geldiğimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Maliye ve Hazine Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’la birlikte karşılıklı hoş bir sohbet ettik. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Bakanımız Elvan işlerimin nasıl gittiğini sordular. Bende kendilerine Allah’a şükürler olsun çok iyi. Kalaycıoğlu ve Bozkır Tahin Dünyası olarak iki adet imalathanemiz var. Piyasaya Tahin yetiştiremiyoruz. Onlarda bana Allah tüm Türkiye’mizdeki esnaflarımızın işlerinin bereketini artırsın.” şeklinde cevap verdiklerini söyleyen Ahimiz, gururumuz Osman Kalay, karşılıklı yaptıkları sohbetlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok teşekkür ettiğini ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiğini belirtti.

(Haber: Yunus Yılmaz)