Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gittiği her yerde, esnaf ve vatandaşları ziyaret ettiğini ve vatandaşın sorunlarını dinlediğinde, vatandaş iktidar partisi olan Ak Partiye karşı tepkilerine şahit olduğunu gazetemizin haber servisine gönderdiler.
Vatandaş ile Esnaf ise, döviz rezervi tepkisini sert dille eleştirirlerken; “Cehennemin dibine satsınlar. 128 milyar dolar İstanbul’u satın alır. Alışveriş yapamıyoruz, kuruttular bizi. Bittik biz, biz battık” şeklinde ana başlıklar halinde mesaj verdiler.
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, çeşitli illere giderek esnafı ve vatandaşları ziyaret ettiğini, vatandaşların sorunlarını birebir dinlediği belirtildi. Vatandaşların gündeminde Merkez Bankası’nın satılan döviz rezervleri vardı. Vatandaştan döviz rezervi tepkisi: “Cehennemin dibine satsınlar” şeklindeydi.
’128 milyar dolar İstanbul’u satın alır’
Destek verilmemesinden yakınan bir esnaf Babacan’a şunları söyledi: “Bu hükümet bizi batırdı. 128 milyar doları nereye götürdüler? 128 milyar dolar İstanbul’u satın alır. Vallahi ayıp çok ayıp, birde gözümüzün içine baka baka sattık diyorlar. ‘Vatandaşa bu kadar para verdim’ diyor. Ben esnaf adamım, devlete vergi veriyorum. Bana 500 Lira bile vermedi. Avrupa parayı yağdırıyor, burada 1 Lira yok.”

’Alışveriş yapamıyorum, kuruttular bizi’

Alışveriş yapamadıklarını söyleyen vatandaşlar ise döviz rezervlerinin nereye satıldığını soranların soruşturulmasını Babacan’a şu sözlerle şikâyet etti: “Alışveriş yapamıyoruz, emekliyiz. Kuruttular bizi. 128 milyar dolar nerede deyince hapse giriyor millet. Sattık diyor, cehennemin dibine satsınlar ya. Bittik biz, bittik.”

‘’2023’E HEDEFLER KOYARKEN 3 GÜN SONRASI İÇİN ESNAFIN HALİ DÜŞÜNÜLMÜYOR’’

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Esnafın gündeminde ise geçim sıkıntısı var. Pandemi dönemi boyunca hali düşünülmeyen esnaf, mallarının çöpe gitmesine tepki göstererek isyan etti.

Esnaf: ‘’Zincir marketler açıkken neden pazarlar kapalı? Biz her şeyi sonradan öğreniyoruz. 20 kişi üstümüze geliyorlar. Bir anda gelip tezgahlarımızı topluyorlar. Sanki biz teröristiz sanki biz kaçakçılık yapıyoruz. Biz bu kadar malı çöpe mi atacağız? Esnafı düşünmüyorlar. Bizimle dalga geçiyorlar. Bilmem kaç yıl sonrasına hedefler koyarken 3 gün sonrası için esnafın halini düşünmüyorlar.’’

‘’Sadece Seçim Zamanı Esnafı Gören Ak Parti Esnaftan Korkuyor’’


Bir başka esnaf ise Babacan’a seçim yokken ziyaret ettiği için teşekkür etti. Pazarcı esnaf: ‘’Bizi sadece seçim zamanı görüyorlar. Siz seçim ortada yokken gelip halimizi soruyorsunuz. Başkaları bunu yapmıyor. Ak Parti yandaşları esnafı ziyaret etmekten korkuyor. Biz sizi destekleyeceğiz’’ şeklinde konuştukları ve iktidara karşı, haklı olarak sert sözlerle serzenişte bulundukları da gazetemizin haber servisine, Deva Partisi Genel Merkezi tarafından ulaştırılmıştır.

(HABER MERKEZİ)