Konya, Akören, Bozkır arasında yer alan ve yapımı hızlandırılan yol Bozkır-Konya arasındaki 120 km yol, 80 km'ye düşecek. Hızlı ve yakıt tasarrufu anlamında ekonomikliği ile büyük ilgi görüleceği tahmin bedilen yolun yapımına Büyükşehir Belediye Başkanlığı ağırlık verdi.  
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un önderliğinde yapılan toplantıda, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte 8 İlçe Belediye başkanlarının da katıldığı belirtilen toplantıda dile getirilen ve yıllardır yılan hikayesine dönen Bozkır-Akören ve Konya boğaz yolu sorunu ele alındığının ve ardından, Bakan Kurum'un talimatı ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın sahiplenmesiyle çalışmalara başlanıldı.
Mavi Boğaz yolu yapımı gerçekleştirildiğinde Bozkır, Akören ve Konya'yı bir birine bağlayarak daha hızlı ulaşılabilir hale getirecek. Yol tamamen asfalt ve alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra bu yolu kullanan yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçların maddi anlamda kara geçireceği de belirtiliyor. Bölgeyi her anlamda hareketlendirecek olan yolun tamamlanmasıyla Bozkır-Konya arasının ise 120 km’den 80 km’ye kısalacağı ve devamında Tınaztepeye bağlanarak bu yolun Konya-Antalya arasında seyir halinde olacak kişilerin tercih edecekleri alternatif bir yol güzergâhı da olacağı gelen bilgiler ışığında yer alıyor. 

(Haber Merkezi)