Asırlardır taş değirmende geleneksel yöntemlerle üretilen Bozkır Tahini, Bozkır Belediyesinin 2019 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığı başvuru dosyası neticelenerek Bozkır Tahini Coğrafi işaret alarak tescillendi.  

Bozkır Tahini’nin Coğrafi İşaret alarak ulusal bir marka olarak tescillendiğinin müjdesini veren Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, bundan sonraki hedeflerinin Bozkır Tahinini dünyaya açarak hem Bozkır’ı hem de Bozkır Tahinini dünya çapında bir marka haline getireceklerini söyledi. 
Bozkır Tahini’nin Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret alması için 2 yıldır büyük uğraş verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Saygı, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “23.07.2019 tarihinde Bozkır Belediye Başkanlığı olarak Bozkır Tahininin coğrafi işaret alması amacıyla gerekli dosyalarımızı hazırlayıp resmi başvuruda bulunarak süreci başlatmıştık. 2 yıl boyunca başlattığımız süreci verimli kullanarak biran önce Bozkır Tahinimizin coğrafi işaret ile tescil edilmesi için yoğun bir çaba harcadık. 


Bu süreçte Bozkır Kaymakamlığımız, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile birlikte “Bozkır” ortak paydasında buluşarak süreci birlikte yöneterek Bozkır Tahinimizi Coğrafi İşaret ile birlikte ilçemize kazandırdık. Tüm bu süreç devam ederken yine Bozkır Tahinimizin yerelde daha fazla yaygınlaşması amacıyla tahinciler çarşımızı da yenileyerek yeni yüzüne kavuşturduk. Bu çalışmalarımıza ara vermeden devam ederek Bozkır Tahinimizin dünya çapında bir marka değerini alması için hep birlikte çalışmaya ve gayret etmeye devam edeceğiz. 
Bu vesile ile Bozkır Tahinimize kazandırdığımız Coğrafi İşaretin hayırlı olmasını diliyorum. Bozkır Tahini üreterek yerelde ve ulusalda Bozkır Tahininin yöresel bir marka değeri olarak kazandırılmasında büyük emeği bulunan tüm Bozkır Tahini üreticisi hemşehrilerimize ve süreci başından sonuna kadar takip edip sürecin başarıyla neticelenmesinde emeği geçen personellerime, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ve Bozkır Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 

Belediyeciliğin sadece alt yapı ve üst yapıdan ibaret olmadığını, şehri daha aydınlık bir geleceğe taşımanın da belediyeciliğin en asli görevlerinden biri olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Saygı, “belediyecilik demek sadece alt yapı ve üst yapıdan ibaret değildir. Şehrin her alanda gelişimi ve değişimi noktasında da hizmet etmek en asli görevlerimizden birisidir. Bu düşünceyle şehrimiz için önem ve değer taşıyan tüm kültürel hazinelerimizi de korumak ve yaşatmak için çalışıyoruz.
Tıpkı Bozkır Tahinine de coğrafi işaret alarak yaşatmamız ve bir marka değeri olarak ortaya çıkarmamız gibi ‘Bozkır Elmasını, Bozkır Balını ve Hamzalar Üzümü’nü de Coğrafi işaret ile birlikte ulusal bir marka değeri haline getireceğiz. Bu vesileyle bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Ziya Altunyaldız olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
(Haber: Özgür Yılmaz)