Uluslararası eTwinning projesinde, komşu ilçelerimizden Ahırlı Atatürk İlkokulu'nun yanı sıra Türkiye'den 10 ve Azerbaycan ve Arnavutluk'tan da okullarında yer aldığı projede sona ulaşıldı.

Proje boyunca okullarından uzakta kalan çocuklara Matematiği sevdirmek için eğlenceli çalışmalara yer verildi. Proje yürütücüsü Ömer Uluğ; Uzaktan eğitim sürecinde çocukların daha eğlenceli bir şekilde konuları öğrenmesini amaç edindiklerini, öğrencilerin el becerilerini ve özgün düşüncelerini öne çıkaran çalışmalara imza attıklarını ve birçok öğrencide matematiğe karşı gelişen olumsuz tutumları giderdiklerini ifade etti. 
Öğrencilerin kendi dijital oyunlarını da tasarladıklarını ve teknoloji kullanımı konusunda da etkinliklerin yapıldığını ifade eden öğretmenimiz; farklı ülkelerden ve okullardan öğrenciler ile iş birliği yapan öğrencilerin özgüvenlerinin geliştiğini ve artık bir etkinliğe başlarken bütünün parçası olma bilincinin de oturduğunu ifade etti. 
Süreç içerisinde yaptıkları etkinlikleri sanal dergiler ile paylaştıklarını ve olumlu manada dönütler aldıklarını ifade etti. Kendilerini tebrik eder, başarılarının devamını diliyoruz. Haydi Matematiği Mat Ediyoruz projesi dergisinin son sayısına linkten ulaşabilirsiniz. (Haber Merkezi)