Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasından dolayı, Bozkır ilçemizde gurbetçi akını olduğu görüldü. Bozkır dışında yaşayan gurbetçi hemşehrilerimizin ilçemize gelmeleriyle birlikte Bozkır bayram boyunca hareketli ve renkli günler yaşadı. Gurbetçilerimiz sayesinde Bozkır renkli günler yaşarken, esnafımızın bir nebze de olsa yüzleri güldü. 

Bayram nedeniyle geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun hareketlilik bayram tatilinin bitmesiyle birlikte, bu hafta Bozkır'ın yine kendi kaderine terk edileceği, esnaflarımızın da işlerinin yine durgun geçmesi bekleniyor. Bozkırlının yoğun yaşadığı başta İstanbul olmak üzere, çeşitli illerde yaşayan gurbetçilerin Kurban Bayramının 9 gün tatil olması nedeniyle Bozkır'a gelmeleri esnaflarımızın yüzünü güldürürken, cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğu yaşandı. Adeta Bozkır bu bayramda tarihi ve renkli günlerini yaşadı. 

İlçemiz Bozkır'a önceki yıllarda da her bayramlarda gurbetçi yoğunluğu yaşanırdı. Fakat Covid-19 nedeniyle 2020 yılındaki dini bayramlarda ve geçtiğimiz Ramazan Bayramında gelemeyen gurbetçilerimiz, sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkmasıyla ve bayram tatilinin de 9 gün olmasından dolayı ilçemizde görülmemiş bir tarihi gurbetçi yoğunluğu yaşandı.
Çok sayıda gurbetçinin Bozkır’a gelmesiyle birlikte ilçemizde şimdiye kadar görülmemiş bir nüfus yoğunluğu yaşanırken, Bozkır'da da doğru dürüst araba park yerlerinin olmamasından dolayı zaman zaman caddelerde trafiğin kitlendiği ve uzun kuyrukların oluştuğu görülmüştür.
Ana Cadde üzerinde sağlı sollu park edilen araçlar yüzünden trafik akışının aksaması yüzünden de bazı ufak tefek tartışmaların olduğu görüldü. Vatandaşlar ise yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını istediler. Trafik ekipleri ile Bozkır Belediyesi zabıta ekipleri trafik yoğunluğunu gidermek için çalışmalarını amansız bir şekilde sürdürseler de nafile. İlçemizde her bayramda yaşanan trafik yoğunluğuna şimdiye kadar hiçbir yetkili çözüm bulamadı. Hele hele bu bayramda şimdiye kadar görülmeyen trafik yoğunluğu da tarihe geçecek bir yoğunluk olarak beyinlerimizde iz olarak kalacak. İlçemiz yetkilileri bakalım bundan sonraki bayramlarda trafik yoğunluğuna çözüm ve gereken tedbirlerini alacaklar mı? 
Her şeyden en önemlisi gurbetçilerimizin Bozkır'a gelmeleri ve bayram alışverişi yoğunluğunun yaşanmasına vesile olmalarıydı. İşleri zaten durgun olan ufak esnaflarımızın, 1,5 yıldır Covid-19 nedeniyle daha da zor günler geçiriyorlardı. Esnaflarımızın bu bayramda bir nebzede olsa, gurbetçilerimiz sayesinde yüzlerinin güldüğü görüldü. 
Bir hafta boyunca çarşı pazar hareketlenirken, ilçemizin cadde ve sokaklarındaki çeşitli illerden gelen yabancı plakalı araçların yoğunluğu dikkatlerimizden kaçmadı. Bayram dolayısıyla memleketleri Bozkır'a gelen gurbetçiler dost ve akrabalarıyla doya doya hasret giderirlerken, Bozkır halkı ve esnafının, ilçeye ekonomik yönden katkı sağlamaları nedeniyle dört gözle bekledikleri gurbetçilerin gelmesiyle birlikte çarşı merkezinde yaşanan hareketliliğe oldukça sevindiler. Esnaflarımız; Sıla-i rahim ziyaretlerini gerçekleştiren gurbetçi hemşehrilerimize de memleketlerini unutmadıklarını ve bayram tatilini Bozkır’da geçirmelerinden dolayı kendilerine teşekkür ettiler.
Ama bazı esnaflarımız yol boyundaki kendi dükkânlarının önlerine, her zamanki gibi ve her bayramlarda olduğu gibi araçlarını park etmelerinden dolayı da trafik akışını engelledikleri, bu bayramda da görüldü. Bayramlarda esnaflarımız araçlarını dükkânlarının önüne olsun, park yerlerine olsun getirmemeliler ve evlerinin önünde bırakmalılardır. Esnaflarımızı bu konuda tekrar tekrar uyarıyoruz ve uymayanlara da ilçemiz yetkilileri tarafından gereken cezai yaptırımları getirmelerini istiyoruz.
  
(Haber: Yunus Yılmaz)