Komşu ilçelerimizden Yalıhüyük ilçesinde yaralı olarak bulunan Leylek ilçemiz Bozkır’da veteriner hekimliği yapan Ali Kaya tarafından tedavisi yapıldı. Ayağı kırılan leyleğin tedavisi tamamen tamamlandıktan sonra tekrar doğa bırakılacak.

Geçtiğimiz hafta içerisinde komşu ilçelerimizden Yalıhüyük ilçesinde ikamet eden vatandaşlarımızdan Serkan Çınar ve Ufuk Yavuz tarafından akşam saatlerinde, yaralı halde bulunan Leylek tedavi ettirilmek üzere Bozkır İlçemizdeki veterinere getirilerek tedavi edildi.  
Yaralı Leyleğin tedavisini gerçekleştiren veteriner hekim Ali Kaya, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada; “Akşam saatlerinde Yalıhüyük'lü Serkan Çınar ve Ufuk Yavuz kardeşlerimiz, can dostlarımızdan yaralı Leyleği görüp bize getirdiler. Bizde yaralı Leyleğin ayağının kırıldığını görüp, leyleğin ayağını alçıya alıp tedavisini yaptık.
Leyleğimizin bakımını üstlenen Serkan Çınar kardeşim 10 gün baktıktan sonra Leyleğin bacağındaki alçıyı alıp doğaya bırakacağız" dedi.   
Bozkır Postası Gazetesi ve kardeş haber sitemiz Sırıstat Haber Merkezi ailesi olarak bu şekilde Rabbimizin emaneti olan ve doğamızın sessiz canları olan bu tür canlılarımızla, akşam sabah canı gönülden ilgilenerek tedavi eden Veteriner Hekim Ali Kaya’ya teşekkür ediyoruz.
(Haber: Özgür Yılmaz)