Bozkır İlçemizin kalkınması için önemli projelerine devam eden Bozkır Belediyesi yeni bir hizmet daha ilçemize kazandırıldığının müjdesini verdi.

Mülkiyeti Belediye Başkanlığına bağlı eski öğretmenevi binasına Sosyal Hizmet Merkezi açılması için yapılan başvuru olumlu sonuçlanmıştır. Bu projenin hayata geçmesi ile ilçemiz Bozkır için önemli bir katkı sağlayacak olan Sosyal Hizmet Merkezi, Bozkır, Hadim, Taşkent ve Ahırlı ilçelerine hizmet edecektir.
Kazandırılan bu projenin ilçemize hayırlı olmasını dileyen Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, konu ile ilgili gazetemize gönderdiği mesajında şu ifadelere yer verdiği görüldü.
Başkan Saygı yaptığı açıklamalarında: “Sosyolojik, psikolojik ve ekonomik olarak toplumsal yaşamda güçlük çeken, ihtiyaçlarını asgari düzeyde karşılayamayan yoksullar, evsizler, yaşlı ve engelliler için Bozkırımıza bu hizmeti kazandırdık.” dedi.
Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı gazetemize gönderdiği açıklamalarının devamında, Bozkır Sosyal Hizmet Merkezi ile ilgili şu ifadelere de yer verdiği görülmüştür.
Saygı: “Göçmenler, şiddet mağduru kadın veya çocuklar, sokakta yaşayan, çalışan çocuklar, bağımlılar, sorunlu veya parçalanmış aileler ve buna benzerleri olan birey veya gurupların toplumsal yaşamdan kopmamasının verdiği eğitimler ile sağlıklı bir toplum için sağlıklı aile ve nesillerin yetişmesini amaçlamaktır. 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Hizmet Merkezinin ilçemize kazandırılmasında başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık’a, projenin takibi ve hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Konya Milletvekilimiz Ziya Altunyaldız’a ve Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz İbrahim Akyüz’e teşekkür ediyorum.” şeklinde açıklamalarına son vermiştir.

(Haber: Durdugül Yılmaz)