Bozkır’da son dönemde kiralık ev bulmak çok zor olduğu gibi kiralar da da yüksek artışların olduğu görülüyor. Bozkır’a yeni atanan memurlar kiralık ev bulamıyor. Hatta çoğunun Seydişehir’den ev tuttuğu ve o ilçede oturdukları servislerle gelip gittikleri biliniyor. Bu durum Bozkır için acı bir durumdur.
             Bozkır’da ev kiralarının aşırı yüksekliğinden dolayı olsun, kiralık ev bulamadıklarından dolayı olsun, Seydişehir ilçesinden ev kiraladıkları gazetemize gelen bilgiler ışığında yerini almıştır. Bozkır’a biran önce 300-500 kişilik TOKİ başlatılmalıdır. Yap-satçılar ile ev sahiplerine fırsat verilmemelidir.

İlçemiz Bozkır’da son dönemde, ilçeye atanan, memur, güvenlik güçleri görevlileri olsun, öğretmenler olsun, öğrenciler olsun, kiralık ev bulamadıkları gibi geçtiğimiz aylara göre ise kira fiyatlarının yüzde yüze yakın arttığını da hepimiz görmekteyiz. 
Normal bir dairelerin fiyatları 500-650-750 iken birden bire 1500-2000 TL’lere fırlaması ve ilçemizde de konut sıkışıklığının oldukça fazla olmasından dolayı ev arayanlar ev bulamazken, çareyi komşu ilçelerimizden 50 kilometre uzaklıktaki Seydişehir ilçesinde buluyorlar. Bu durum ise ilçemiz Bozkır için acı bir durum oluyor. Hem ilçemiz ekonomisinde büyük bir kayıplara yol açıyor. Hem de bu yüzden ilçenin kalkınması geri gidiyor. 
İlçemize üçüncü etap TOKİ’nin şimdiye kadar başlatılamamasından dolayı ilçe halkımız da ister istemez serzenişte bulunuyor ve fırsatçılık yapan ev fiyatlarını katlayan yap-satçılar ile ev sahiplerinin ağızlarına da kaşık sığmadığını söyleyen vatandaşlarımız; “İlçe yetkililerimiz tarafından biran önce 400-500 kişilik TOKİ evlerinin başlatılmasını sabırsızlıkla bekliyorlar.
Eski Kiracılara "evden çık" baskısı 
Fiyatlar artınca evinde kiracı bulunan bazı ev sahipleri de kirayı yasal orandan daha fazla artırmaya çalışıyor. Kiracıların bu konudaki şikâyetleri gittikçe artıyor. O baskıya maruz kalan kiracılardan biri, "Ev sahibim kızım gelecek evimden çık dedi. Ben de iyi niyetli olduğumdan çıktım. Sonrasında öğrendim ki daha yüksek fiyata evi başkasına kiraya vermiş" dedi. 
Emlakçılar kışkırtıyor 
Bazı ev sahipleri ise kendilerini emlakçıların kışkırttığını söylüyor: "Teşvik ediyorlar. Devamlı bizleri arıyorlar. Şu an 1500-2000 bin liraya kiralar çıktı. Senin evi de böyle kiraya verebileceğimizi söylüyorlar."
Kanunlar kiracıdan yana
Ancak ev sahiplerinin geçerli bir sebep bulmadan kiracıları evden çıkarmaya hakkı bulunmuyor. Kanunlar kiracıları koruyor. Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz gazetemizin hukuk sorumlusu Avukat Mustafa Akgül, "Ev sahibi eğer binayı yıkıp yeniden yapacaksa, ya da kentsel dönüşüm söz konusuysa, satın alan kişi kendisi için ya da alt ve üst soy için orayı kullanma ihtiyacı içine girecekse, bu gibi durumlarda kiracının tahliye edilmesi mümkün oluyor. Ya da kiracı kira borcunu ödemiyorsa tahliye mümkün" dedi. 
Bozkır’da Kiralık ev neredeyse yok.
Ancak Bozkır’da, üçüncü etap bir TOKİ gelmeden kiralık ev sorunu kolay kolay bitecek gibi görünmüyor.
(Haber: Yunus Yılmaz)