Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı Hicri yılbaşı Muharrem ayının gelişi dolayısıyla Zafer meydanında vatandaşlara aşure ikram etti.

Konya zafer meydanında gerçekleştirilen aşure dağıtım programına Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı, Kurucular Kurulu Üyesi Ömer Ünal, Alevi dernekleri Konya şube başkanı Asum Dayanç, Konya İl Başkanı Hasan Ekici ve başkan yardımcıları katıldı. 
Aşure dağıtım programında konuşan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, “Bilindiği gibi Hicri takvimin başlangıcı olan Muharrem ayı; birlik, beraberlik, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma gibi toplumsal bağlarımızı ve bizleri birbirimize bağlayan önemli günlerdendir. Bu sebeple bu kıymetli aya ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Bizler de içinde bulunduğumuz bu kıymetli ayın değerini bilmeli feyiz ve ikramından istifade edebilmeliyiz. Biz de bu sebeple Zafer meydanında vatandaşımıza aşure dağıttık” dedi. 
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı da: “Muharrem ayındayız ve mübarek günlerden geçiyoruz, Rabbim tutulan oruçları ve yapılan ibadetleri kabul etsin, bu etkinlikte emeği geçen sosyal politikalar başkanlığımıza, İl Başkanımız başta olmak üzere tüm İl yöneticisi arkadaşlara teşekkür ediyorum“ dedi. Kurucular Kurulu Üyesi Ömer Ünal da organizasyon için İl Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederken, “Muharrem ayının onuncu gününe tegabül eden aşure ayını idrak ediyoruz, Aşure aynı zamanda bir kaynaşma etkinliğidir İnşallah seksen dört milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının da kaynaşmasına vesile olur” dedi. 
Alevi dernekleri Konya şube başkanı Asum Dayanç da Etkinlik için teşekkür ederken, vatandaşın Muharrem ayını kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
(HABER MERKEZİ)