Bozkır Kaymakamı Muhammed Akın, ilçemiz merkezinde olsun, gerekse dış mahallelerimizde olsun, yapılan nişan, düğün ve benzeri organizasyonlarda atılan silahlarla ilgili vatandaşlarımızı uyarırken; “Mutluluğa kurşun sıkma, geleceği karartma!” diyen Kaymakam Akın, Türk Ceza Kanununa göre suç kapsamında olduğunu ve bu nedenle telafisinin de mümkün olmadığını söyledi.

Bu yaz boyunca Bozkır ilçemiz merkezinde olsun, gerek dış mahallelerimizde olsun, silah seslerinin susmadığına hep birlikte şahit olduk. Bunun üzerine Bozkır ilçemizin çalışkan ve her olaya muaf olan Kaymakamımız konuya el atarken, güvenlik güçlerimize de verdiği talimatla nerede olursa olsun, silahların duyulduğu her yere baskın yapmalarını ve gereken her türlü cezai işlemlerin yapılmasını istediği öğrenildi.
Konu ile ilgili gazetemiz muhabirine gazetemiz aracılığıyla da konunun vatandaşlarımıza duyurulmasını isteyen Kaymakam Akın, açıklamalarında: “Düğün sezonunda olmamız nedeniyle bazı vatandaşlar tarafından düğünlerde gerek kurusıkı tabanca ile gerekse de gerçek tabanca ile havaya bilinçli-bilinçsiz ateş edilmektedir. Havaya ateş edilen bu silahlardan çıkan mermiler kimi zaman düğünlerde bulunan kişileri yaralamakta olduğu gibi kimi zamanda bir kişinin hayatına mal olmaktadır. 
Düğünlerimizin cenaze evine dönüşmemesi için vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları, bu gibi durumlarda havaya ateş eden kişileri kolluk kuvvetlerimize ihbar etmeleri gerekmektedir. Düğün ve benzeri toplumsal etkinliklerde silah kullanımının yasak olduğunu önemle belirtip, herhangi bir yaralanma veya ölüm olmasa dahi, Türk Ceza Kanununa göre suç kapsamında olduğunu bu nedenle telafisi mümkün olmayan üzücü durumların yaşanmaması için her türlü organizasyonda silahla ateş açarak kutlama yapılmaması gerekmektedir. Bundan böyle atılan tek silah sesi dahi olsa güvenlik güçlerimiz tarafından anında o bölgeye gereken baskınlar yapılacak ve gereken her türlü ceza işlemleri başlatılacaktır. Bu konu da vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyorum.” şeklinde açıklamalarda bulunan Kaymakam Muhammed Akın: “Mutluluğa kurşun sıkma, geleceği karartma!” dedi.
(Haber: Yunus Yılmaz)