Gazetemiz muhabirinin yaptığı araştırmalara göre, önceki yılın aynı dönemine göre domatesin fiyatı yüzde 75,93, sebzenin fiyatı 66,45, meyvelerin fiyatı ise yüzde 61,63 arttı. Sebze ve meyvedeki fiyat artışı son 6 yılın en yüksek fiyat artışı olarak gerçekleştiğine ulaştı.

Eylül ayının başlarında gazetemiz Bozkır Postası muhabirinin sebze ve meyve fiyatlarındaki yaptığı araştırmalarının neticesinde, dar gelirli vatandaşımız için acı gerçekler ortaya çıktı. Yapılan araştırmalara göre, meyve, sebze ve domateste satış miktarı azalırken, fiyatlarda da oldukça yüksek olduğu ortaya çıktı arttı.
Önceki yılın aynı dönemine göre domatesin fiyatı yüzde 75,93, sebzenin fiyatı 66,45, meyvelerin fiyatı ise yüzde 61,63 arttığına ulaşılmıştır.
FİYATLAR 6 YILIN ZİRVESİNDE
Domates fiyat endeksi ise geçen yılın Ağustos ayına göre yüzde 75.93'lük artış gösterirken, bu artış 2018 yılından sonraki en yüksek Ağustos ayı artışı olduğu da ortaya çıkmıştır. Ağustos ayı yıllık gerçekleşmelerde sebze miktar endeksindeki yüzde 1.11'lik azalışa karşılık fiyat endeksinde yüzde 66.45'lik artış oldu. Fiyattaki bu artış son 6 yılın Ağustos ayı rekoru olarak kaydedildi.
Yine dar ve orta ölçekli vatandaşlarımız için muhabirimizin yaptığı araştırmaları ve incelemelerine göre, meyve miktar endeksindeki yıllık yüzde 0.10'luk azalışa karşılık fiyat endeksi yüzde 61.63'lük artış gösterdi. Meyve fiyatlarındaki bu artış da son 6 yılın rekorunda olduğuna vurgu yaptı.
        (Haber Servisi)