Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri geçtiğimiz hafta 1 Eylülde uyum eğitimi kapsamında sıralarını almışlardı. Geçtiğimiz Pazartesi günü uyum eğitimiyle okul-larına başlayan öğrenciler bugünde bütün okul öğrenci-leriyle birlikte normal eğitim-lerine merhaba dediler.

Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri 1 Eylül 2021 tarihinde geçtiğimiz pazartesi günü uyum eğitimine başlamışlardı. 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül yani bugün tüm kademelerde yüz yüze eğitimlerine tüm öğrencilerimiz başladı.
Öğrencilere okul girişinde maske ve dezenfektan dağıtılırken, velilerden PCR testi istenmeyeceği öğrenildi. Öğretmenler ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda, haftada 2 kez PCR testi ile taranmaları istenecek. Sonuçlar kayıt altında tutulacak.
Uyum eğitimine başlayan ve tamamlayan öğrencilerden ve velilerden ise PCR testi talep edilmemişti. "Uyum sürecinde en önemli görevin velilere düştüğü söylenmişti. Bugünde normal eğitimlerine başlayan tüm öğrencilerimizin sorumluluğu hem velilerinde, hem de öğretmenlerde olduğu belirtilmiştir.
Uzun zamandır okullarından uzak kalan öğrenciler, 2021-2022 eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte okullarına nasıl uyum sağlayacak?
Eğitim Bilimleri Uzmanı Ömer Akar, "Okula ilk geldikleri günün teneffüsünde çocuklar hiç sosyalleşmeden cebindeki telefonları çıkarıp hiç teneffüse çıkmadan, oturdukları sıralarda telefonlarıyla sosyal medyada iletişime devam edeceklerini, ama akabinde hemen 2 hafta sonrasında çocuklarımızın hemen kaynaşacağı, bazı şeylere dikkat ederek keyif alacaklarını, hep birlikte beraber zaman geçirdiklerini göreceğiz" dedi.
Okullarımızın geçtiğimiz hafta açılmasıyla birlikte uyum sürecinde olsun, normal eğitim sürecinde olsun, en önemli görevin velilere düştüğünü belirten Akar, "Çocuklarımızda tabii bu sürecin sonunda bazı kaygılar gelişti. Bu kaygıları gidermek için ve onları rahatlatmak için yanlarında olmaları gerekiyor" diye konuştu. 
(Haber: Yunus Yılmaz)