İlçemizde eğitim ve öğretim başarı çıtasının daha yüksek seviyelere taşınması için, Bozkırlı hemşehrimiz Osman Yaren ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Bozkır’a kazandırılan 8 derslikli okul kazandırılmıştı.
 
Okul inşaatının kalan eksikliklerinin bir an önce bitirilip eğitime kazandırılması adına herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini belirten ilçemiz kaymakamı Muhammed Akın, yoğun gayret sarf edildiğini de ifade etti.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Konya Büyükşehir Belediyesi ile Bozkır’a bağlı mahallelerimizden Taşbaş’lı olan ve istanbul’da ikamet eden Bozkırkırlı hayırsever hemşehrimiz Osman Yaren'le birlikte Bozkır'a 8 derslikli okul kazandırıldığının haberini daha önce gazetemizde de duyurmuştuk.
Yaklaşık olarak 3,5 milyon liraya mal olan okul binasının 2 milyon liralık bedeli hayırseverimiz Osman Yaren tarafından karşılanmıştı. Geriye kalan kısmını da Konya Büyükşehir Belediyesi üstlenmişti. Bu yıl yapımı tamamlanan okulun, 2021-2022 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için yoğun gayret ve çabaların sürdürüldüğü belirtiliyor. 
2020 yılının Ekim ayında temeli atılan ve tamamlanan 8 derslikli okul binasında da, geçtiğimiz hafta içerisinde Bozkır Kaymakamı Muhammed Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Ramazan Tunç ile birlikte okul binasında incelemelerde bulunduğu görüldü.
Kaymakam Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tunç’tan okul ile ilgili bilgiler alırken, okulun 2021-2022 eğitim-öğretime hemen açılması için de gerekli talimatları verdiği belirtilmiştir. 
Bozkırlı hayırsever hemşehrimiz Osman Yaren 2 milyon destekle 8 derslikli okul binasının ilçemize kazandırılmasına vesile olmuştu. Burada da incelemelerde bulunan Kaymamkam Akın, İlçemizde eğitim ve öğretim başarı çıtasının daha yüksek seviyelere taşınması için okul inşaatının kalan eksikliklerinin bir an önce bitirilip eğitime kazandırılması adına herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini ifade etti.
Öte yandan ilçemiz Kaymakamı Akın, hayırsever hemşehrimiz Osman Yaren başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederken, çok büyük katkılar sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a da teşekkür etti.
(Haber: Özgür Yılmaz)