İlçemize bağlı bazı köylerimizde, bu ay üzümler pekmeze dönüştü. Üzümüyle meşhur olan ve durmaksızın çalışan köylerimizdeki üzüm üreticilerimiz tarafından üzümler pekmeze emeklerle dönüşerek sofralarımıza geliyor.

Üzüm üretiminin başında, ilçemize bağlı başta Hamzalar Mahallemiz gelmektedir. Bunun yanında çevre mahallelerimizde de üretim üssü olarak değerlendirilen üzüm bağları ile asma yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Geçmiş yıllarda, TORKU tarafından dağıtımı yapılan asma fidanları ile yörenin yerli çeşitlerinin yanı sıra ekonomik olarak Pazar değeri yüksek olan çeşitlerde yaygınlaşmış durumda. Yörenin kendine has çeşitleri etli beyaz ve yerli karanın üretimleri devam etmektedir. Sofralık, yapraklık ve pekmezlik olarak değerlendirilen çeşitlere tüketicilerin ilgisi yoğun olarak devam etmektedir.
Pekmez yapımındaki en büyük iş gücü ve zorluklardan biri olan üzümlerin pekmeze dönüştürülmesi oluyor. Birçok üreticimizde, uğraş ve emek vermemek için, ürettikleri üzümleri, Sarıoğlan Mahallemizde bulunan TORKU Meyve Suyu Fabrikasına satıyor.
Bazı üzüm üreticilerimizin emeklerle ve doğal olarak yaptıkları pekmezler ise tüketicilerimizin gözdesi oluyor. Kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmezi olarak bilinen organik pekmez, ilçe halkımızın da tercih ettiği ve dış pazarlara kadar ulaştığı belirtiliyor. 
Bozkır ilçemize bağlı bazı köylerimizde üzüm bağları ve asmaları yetiştiren ve üreten çiftçilerimizin, onlarca verdikleri zahmetlerle, emeklerle yetiştirdikleri, ilçeye dış pazarlara ulaştırdıkları üzüm ve pekmez hasatlarının bol kazançlı, bereketli olmasını diliyoruz.