Yaz aylarında Bozkır’a gelen ve Bozkır’ın dağlarındaki ormanlık alanlarda çadır kuran ve hayvanlarını otlatan konargöçerleri kış sezonunun girmesiyle birlikte Bozkır’dan Mersin tarafına giden konargöçerlerinden Yağal ailesi Gülnar ilçesine gittikleri ve konargöçer olarak yaşam sürdüren ailenin 3 yaşındaki küçük kızları Müslüme, çadır kurulduğu sırada kaybolduğu ve günlerdir bulunamadığı belirtiliyordu. 10 gündür aranan Küçük Müslüme’nin ölüsü geçtiğimiz Cuma günü bulundu.

Her yıl yaz aylarında Bozkır ilçemize gelerek arazide çadır kuran ve hayvanlarını otlatan konargöçerleri kış sezonunun girmesiyle birlikte Mersin tarafına giden konargöçerlerinden Yağal ailesi Gülnar ilçesine gittikleri ve konargöçer olarak yaşam sürdüren ailenin 3 yaşındaki kızları Müslüme, çadır kurulduğu sırada kaybolmuştu. 
Küçük Müslüme’yi 10 gündür arama çalışmalarından sonra geçtiğimiz Cuma günü arazide ölü olarak bulunduğunun üzücü haberi sosyal medya ile ulusal basına düştü. Kayıp yörük kızı küçük  Müslüme’nin ise yaklaşık olarak 3-4 gün öncesi öldüğü belirtiliyor. 

Konargöçer olarak yaşam sürdüren Sarıkeçili Yörükler, Bozkır ilçemizden kışı geçirmek için Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı köyü civarına gittikleri ve burada çadır kuran 7 çocuklu Mehmet ve Selvi Yağal çiftinin 3 yaşındaki kızı Müslüme Yağal’ın ölü olarak bulunmasına ise ailesini yasa boğdu.
Aile ve çevredekilerin yaptığı aramada bulunamayan küçük kız için haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve AFAD ekipler sevk edildiğinin ve 10 gündür aralıksız olarak aramaların devam ettiğinin haberlerini, yine yazılı, görsel ve sosyal medyalardan Bozkır Postası Gazetesi olarak takip ediyorduk. Bölgede günlerdir tüm ekiplerin katılımıyla Müslüme’nin bir an önce bulunması için başlatılan çalışmaların sonucunda, ölü olarak bulunması bizleri de üzmüştür.
Küçük Müslüme’nin kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi buradan iletirken, yüce rabbimizin de kendilerine sabırlar vermesini diliyoruz.
(Haber: Özgür Yılmaz)