Belediye Başkanı Sadettin Saygı, kar temizleme çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamalarında; “Bu kar yağışı bir berekettir. Ne olur üç beş gün bu tür sıkıntılara girilebilir. Ama sonunda kuraklık, susuzluk yaşamayacağız. Biz buna sevinelim. Bu tür sıkıntılarımız geçicidir. İlçemiz merkezinde 50-60 cm ile kırsal mahallelerimizde de bir metreyi bulan kar kalınlığı temizleme çalışmalarımız Bozkır Belediyesi tarafından aralıksız olarak devam ettirdik. Halende devam ediyoruz. Sonuçta birkaç gün sıkıntı çekmiş olduk.” İfadelerinde bulundu.

İlçemiz merkezinde 50-60 cm ile kırsal mahallelerimizde de bir metreyi bulan kar kalınlığı temizleme çalışmaları Bozkır Belediyesi tarafından aralıksız olarak devam ettirildiği görülürken, çalışmaların halende devam ettiği  görülüyor.
Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemiz Bozkır merkezi ile bölgesinde de yoğun kar yağışı etkili oldu. Uzun yıllardır kar yağışı görmediğimiz bölgemizde, halkımız arasında da kuraklık sıkıntılarının yaşanacağı korkusu yaşanıyordu. Yağan son kar yağışına ilçemiz halkı ile bölgemiz halkı arasında ve çiftçilerimiz tarafından sevinçle karşılandı.
Yağan yoğun kar yağışının birkaç gün ardından ise Bozkır Belediyesi ekipleri tarafından ilçe merkezinde yoğun kar temizleme çalışmaları mesaisi yaptı. Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı’da Belediye çalışmalarını yerinde incelerken, gece, gündüz çalışmaların başından ayrılmadığı görüldü.
Konu ile ilgili olarak gazetemiz Bozkır Postası muhabirine, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı açıklamalarda bulundu: “Şuan da ilçe merkezimiz ile kırsal mahallelerimiz dahil olmak üzere ilçemizdeki tüm ana yolları ulaşıma açmak için ekiplerimiz ile birlikte yoğun kar temizleme çalışmalarımız gece gündüz demeden devam etmektedir. Ana caddelerimizi trafiğe açtıktan sonra ara sokaklar ve ara yollarda da çalışmalarımız sürdürülecektir. 
Halkımız biraz sabırlı olsun. Yeter ki; kar yağışı olsun. Bu kar özlemimizi heyecanla hep birlikte bekliyorduk. Onun için hepimiz sabırlı olalım. Bu bir berekettir. Ne olur üç beş gün bu tür sıkıntılara girilebilir. Ama sonunda kuraklık, susuzluk yaşamayacağız. Biz buna sevinelim. Bu tür sıkıntılarımız geçicidir. Sonuçta ne olur üç-beş gün bir sıkıntı çektiğimiz kalır. Bozkır Belediyesi olarak bizler her zaman halkımız için varız. Halkımız da bazı durumları olağan olarak karşılamalıdırlar.” diyen Başkan Saygı, Bozkır Belediyesi olarak dün olduğu gibi bugünde Bozkır halkımız için var olduklarını, yeter ki kar ve yağmur yağışlarının yüce rabbimiz tarafından afetinden korumak üzere versin diyerek sözlerini tamamladı.
(Haber: Yunus Yılmaz)