Bozkır İlçe ve Orman Müdürlüğünün hazırlamış olduğu proje karşılığında, yüzde 80 hibeli taşınabilir şeklinde olan, bahçe ve tarlalara kurulan güneş enerjili sulama sistemlerinden 9 adet çiftçilerimize teslim edildi.

Bozkır’a bağlı dış mahallelerimizden 9 üreticimize %80 hibeli olarak Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesinden güneş enerjili sulama sistemi geçtiğimiz günlerde teslim edildi. Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi birinci hibe çağrısı kapsamında Bozkır'da 9 üreticiye toplam değeri 287.000 TL tutarında olan taşınabilir güneş enerjili sulama sistemleri %80 hibeli olarak hak sahiplerine teslim edildi. Çiftçi üreticilerimize nasıl kullanılacağı ve taşınabilirliliği ile ilgili de gereken bilgilendirmelerde bulunuldu.
Çitçilerimiz taşınabilir güneş enerjili sulama sistemlerini %80 hibeli olarak ilçemiz yetkililerinden teslim alan hak sahiplerinin de yüzleri gülerken, projenin hazırlanmasında emeği geçen ve bu projenin de, Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamından çıkmasından dolayı tüm yetkililere ayrı ayrı teşekkür ettiler.
Konu ile ilgili gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan üreticilerimiz: “Taşınabilir güneş enerjili sulama sistemlerinin sayesinde, hem elektrik faturasından kurtulmuş olacağız. Hem de daha bol verimli bir ürün kaldıracağımıza inanıyoruz. Bazı bahçe ve tarlalarımızda elektrik olmadığı için, su motorlarımızla sulama yapmak zorunda kalıyorduk. Günümüzde de petrol fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı doğru dürüst ürünlerimizin bakımını yapamadığımız gibi istediğimiz ürünü de alamıyorduk. İnşallah bu sayede ürünlerimiz daha kaliteli ve daha bol verimli olacaktır.” diyen çiftçilerimiz emeği geçen ve kendilerine bu fırsatı veren yetkililere tekrar teşekkürlerini sunarlarken, sevinç ve mutluluklarından yüzlerinin güldüğü görüldü. 
Bizlerde Bozkır Postası Gazetesi ailesi olarak üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun dileklerimizi sunuyor, bu projelerin ilçemize kazandırılmasında başta emeği geçen, Bozkır Orman ve Tarım İlçe Müdürümüz Halil Durmuş’a şükranlarımızı sunuyoruz.  
(Haber: Yunus Yılmaz)