Bozkırlı hemşehrimiz Ali Ulvi Ülker tarafından; “Türkiye Cumhuriyetimizin 98. Yıl Dönümü Anısına” yazılan “Gönül Diliyle Bozkır ”adlı kitap yayımlandı.

Bozkır İlçemiz adına Ali Ulvi Ülker tarafından “Türkiye Cumhuriyetimizin 98. Yıl Dönümü Anısına” yazılan “Gönül Diliyle Bozkır ”adlı kitap ülkenin önde gelen hukukçularından Av. Erhan Baki Selek’in destekleriyle Konya Bozkırlılar Derneği’nin kültürel yayını olarak çıkarıldı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ayva’nın akademik takdimiyle yayınlanan ve 10 bölümden meydana gelen Gönül Diliyle Bozkır kitabında şu başlıklara yer verildi: “Hz. Mevlâna’nın Himayesindeki Şehir, Bozkırla İlgili Hatıra Yazıları, Bozkır Vilâyeti, Bozkır Tahini, Türkiye’nin Ahisi Tahinci Osman Kalay, Bozkırlı Ressamlar ve Bozkır Resimleri, Sinemaya Gönül Vermiş Bozkırlılar, Sinemanın Bozkır’daki Tarihî Seyri, Ünlü Sinema Yönetmeni Bozkırlı Mehmet Tanrısever’in Bozkır Filmi, Gönül Diliyle Yazılmış Halk Edebiyatı ve Divan Edebiyatından Günümüze kadar yazılmış Bozkır Şiirleri, Gönülden Yakılmış Bozkır Türküleri, Bozkır Halk Oyunları Ekibi ile Sami Çelik, Mustafa Yaylalı, Ali Sandal, Abdurrahman Arslankaya, Mehmet İnce ve Halk Müziği Sanatçıları ile Türk Sanat Müziği Makamlarıyla Bestelenmiş olan 2 Adet Bozkır Şarkısı ile bestekârlarının anlatıldığı kitap; Bozkır Tarihi ve Kültürel Bir Ocaktır başlığı altında Bozkırlıların Misyonu ve Bozkırlıların Vizyonu ile tamamlanarak Bozkır için birlik ve beraberlik içinde olunması gerekliliği. ”
Kitabının; Bozkır'a, Konya'ya, Türkiye'ye ve Türk dünyasına hayırlı olmasını temenni eden Ali Ulvi Ülker; “1998 yılında yazmış olduğum Bozkır Güldestesi, 2003 yılında yazdığım Kültür Diliyle Bozkır ve 2013 yılında yazdığım İki Başkent Buluşuyor kitaplarımdan sonra, dördüncü kitabımı da Gönül Diliyle Bozkır adıyla yazmak nasip oldu. Bu son kitabımı ebet müddet Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin istikbalinde yaşayacak nesillerimize armağan ettim. Ömrümüz oldukça Konya’yı ve Bozkır’ı anlatmaya, yazmaya devam edeceğim inşAllah.” dedi.
ALİ ULVİ ÜLKER BİYOGRAFİSİ
1962 doğumlu olan Ali Ulvi Ülker, ilkokulu Konya Ilgın Argıthanı’nda, ortaokulu Konya’da, Öğretmen Lisesini Konya Akşehir’de, üniversite eğitimlerini ise, 9 Eylül Üniversitesi Denizli Eğitim Yüksekokulu ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirerek tamamlamıştır.
1985 yılından itibaren Samsun’da sınıf öğretmenliği ve idarecilik yapan Ali Ulvi Ülker, 1991 yılında Konya Bozkır’a öğretmen olarak atanmış, bu arada 1991-1992 yıllarında vatani görevini de tamamlamıştır. 1993’de Konya Bozkır İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü olarak başladığı görevini Temmuz 2002’ye kadar sürdüren Ali Ulvi Ülker, Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atanmış, daha sonra bu Kurumun Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına getirilmiştir. Beykent Üniversitesi Sağlık Yöneticiliği alanında Yüksek Lisans sahibi olan Ali Ulvi Ülker, halen (2021) Sağlık Bakanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Ali Ulvi Ülker’in; “Bozkır Güldestesi”, “Kültür Diliyle Bozkır”, “İki Başkent Buluşuyor” ve “Gönül Diliyle Bozkır” adlarında 4 kitabı yayımlanmıştır.
Ali Ulvi ÜLKER; 2008 yılında kısa adını KONSİAD olarak verdiği Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneğinin tüzüğünü yazarak, bu derneğin kuruculuğunu yapmış, İstanbul’daki Konyalı sanayici, yönetici ve işadamlarının bir araya gelmesini sağlamıştır. Evli ve üç çocuk babası olan Ali Ulvi Ülker’in; Bozkır, Konya ve Türk Dünyası ile ilgili tarihi, sosyal, ekonomi, coğrafi ve kültürel araştırmalarından müteşekkil kitap çalışmaları devam etmektedir.
                (Haber Servisi)