Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bozkır Belediyesi iş birliğiyle, Bozkır ilçemize hayvan barınağı projesi hayata geçirilmesi için ilk adımların atıldığı bilgisi gazetemize ulaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı,Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bozkır Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilecek olan hayvan barınağı projesi hazırlanmış olup, tahsis işlemleri başlatılmıştır.
Konu ilgili gazetemiz muhabirine açıklama yapan, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, hayvan barınağı projesi ile Bozkır’ın önemli ihtiyaçlarından birisini daha hayata geçireceklerini söyledi. Böylece gün geçtikçe Bozkır’da çoğalan başıboş köpekler ile kedilerin yapılacak olan barınakta sağlıklı bir şekilde bakımlarının yapılacağını ve ilçe halkımızın daha rahat nefes alabilecekleri ifadelerinde bulundu. 
Toplamda 5127 m2 alana inşa edilecek olan barınakta idari bina ,10 adet yarı açık barınak,2 adet kapalı barınak,1 adet kedi evi, 2 adet ameliyathane, veteriner odası, ilk müdahale ve müşahede odasının yer alacağını belirten Başkan Saygı projenin Bozkır’a hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.
(Haber: Yunus Yılmaz)