Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Türk siyaset tarihinde derin izler bırakan 28 Şubat postmodern darbenin yıldönümü nedeni ile yaptığı açıklamada; "O dönem yaşanan sıkıntıların acısını yüreğimizde hissetmeye devam ediyoruz" dedi.

1997 yıllarında gerçekleşen ve yüksek rütbeli askerler tarafından dizayn edilen askeri hareketliliğin Türkiye tarihinde bir kara leke olarak günümüze kadar geldiğini ifade eden Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, geçtiğimiz hafta 28 Şubat’la ilgili yaptığı basın toplantısında yaptığı açıklamalarında; “Açık bir insan hakları ihlali olan sürecin, vatandaşlarımızı inançları yüzünden bedel ödemeye mahkûm ettiğini ve tarihte bir daha eşine rastlanmayacak mağduriyete sürüklenmiştir. 
1000 yıl sürecek denilen sürecin halkın sağduyusu ile kısa sürede çürüdüğünü dile getiren Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, "Tanklarla kendi vatandaşını sindirme yolunu seçen ve inançları gereği başörtüsü takan gençlerimizin tahsil hayatını bitirenlerin bugün halkımızın antipatisinden başka hiçbir şeyi hak etmedikleri aşikârdır. Şimdi halkına ihanet edenler ülkemizde 1000 yıl daha hatırlanmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.
(HABER MERKEZİ)