Gelecek Partisi Konya İl Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen sosyal yardım kampanyasının dağıtımı düzenlenen programla başladı.  
Her yıl ramazan ayında Parti yöneticileri ve yardımseverlerin desteği ile gerçekleştirilen sosyal yardım programı bu yıl ‘Paylaştıkça Güzel Günler Gelecek’ teması ile gerçekleştiriliyor. İlk etapta oluşturulan 500 kolinin dağıtımı ile başlayan etkinlik, Ramazan ayı boyunca devam edecek.

 Düzenlenen programda konuşan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, “Başı rahmet ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluş olarak Peygamber Efendimizin tanımladığı mübarek Ramazan ayını idrak ediyoruz. Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı olarak her yıl Ramazan ayında yaptığımız gibi bu Ramazan'da da gerek teşkilat mensuplarımızdan, gerekse gelecek gönüllülerinin katkılarıyla oluşturduğumuz Ramazan yardım kolilerimizi bu yıl da hazırladık ve ihtiyaç sahibi Konyalı hemşehrilerimize dağıtmak üzere bugün burada organizasyonumuzu yapıyoruz. 
GEÇEN SENE 80 LİRAYA MÂLEDİLEN KOLİLER BU SENE 255 LİRA
Tabii Ramazan ayı bir ibadet ayı olduğu kadar aynı zamanda zekâsıyla fitresiyle sadakasıyla ekonomik anlamda bir ibadet ve hayır ayıdır, biz de gelecek partisi Konya İl başkanlığı olarak karınca kararınca mütevazi bütçelerimizle oluşturduğumuz yardım kolilerimizi hazırladık ve Konyalı hemşerilerimize takdim edeceğiz İnşallah.
 Her Ramazan yaptığımız yardım kolilerinde maalesef bu sene çok daha net bir şekilde görüyoruz geçen sene 80 liraya oluşturduğumuz yardım kolilerini bu sene de hemen hemen aynı ürünlerle 255 liraya anca mal edebildik. Yine geçen seneye göre bu sene partimize il başkanlığımıza yardım talepleri üç dört kat daha fazla bir şekilde geldi. Tabii ki biz bir partiyiz, bir sosyal yardım kuruluşu değiliz ama Ramazan ayının bir dayanışma ayı olması, bir paylaşma ayı olması münasebetiyle, biz de Ramazan ayını Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı olarak yardım kampanyamızı devam ettirme kararı aldık. Yardım kampanyalarımızı düzenleyen ve tertip eden sosyal politikalar başkanlığımız, il Başkan yardımcımız Mehmet Mert beye ve bu kolilerin hazırlanmasında zekatları ile firtreleri ile sadakaları ve yardımları ile katkı sağlayan tüm il yönetim kurulu üyelerimizden tüm teşkilat mensuplarımızdan da Allah razı olsun diyor, kendilerine teşekkür ediyoruz. 
Maalesef kötü ekonomi yönetiminin ve liyakatsiz kadroların Türkiye'ye getirdiği yoksulluk ve hayat pahalılığı derinleşerek devam etmekte. Aile ve sosyal politikalar bakanlığının bu yıl açıkladığı faaliyet raporuna göre Türkiye genelinde 4.4 milyon insan geçen yıl gıda yardımı almıştı. 2021 yılında bu rakam yaklaşık 11 milyona gelmiş, yani iki buçuk kat artmış. Maalesef 2002 yılında 3 Y yi ortadan kaldıracağız diyen iktidar ki bu 3 Y den bir tanesi de yoksulluktu, 2022 yılında yani 20 yıl sonra gelinen nokta itibarıyla yoksulluğu bırakın kaldırmayı daha da derinleştirmiştir. 
YEDİ BUÇUK MİLYON ÇALIŞAN AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALMAKTA
Bugün açlık sınırı 5 bin lira ama asgari ücret Türkiye'de 4.250 liradır yani yedi buçuk milyon çalışan açlık sınırının altında maaş almaktadır. Yine diğer bir toplumsal kesim olan yaklaşık 2 milyon emeklimiz 2.500 lira aylık emekli geliri ile geçinmeye çalışıyor, yoksulluğu ortadan kaldıracağız diyen iktidar bugün yoksulluğu daha da derinleştirmiştir, bugün bunu mübarek Ramazan ayında ekmek kuyruklarında görebiliyoruz.  Vatandaşlarımız ekmekten 50 kuruş 1 lira tasarruf yaparak aylık 50 - 60 lira tasarruf yapmak için saatlerce ekmek kuyruklarında bekliyorlar, yine et kuyruklarında da biz bu yoksulluğu görebiliyoruz. Birçok kuyrukta bunu maalesef acı bir şekilde yaşıyoruz.
BUNU DEVLET POLİTİKASI OLARAK GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ  
Biz şunu ifade ediyoruz ki gelecek partisi kadroları olarak, liyakatli kadrolarla yoksulluk üzerinden oy devşiren, yoksulluğu kullanarak ipotek koyan bir yardım anlayışını ortadan kaldıracağız İnşallah. 
Bunu da devlet politikası olarak gerçekleştireceğiz.
Vatandaşlarımız umutsuzluğa kapılmasın.
 Gelecek kadroları, Konya'nın değeri Sayın Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde buna hazırlar, biz gelecek kadroları olarak Türkiye genelinde ‘Paylaştıkça Güzel Günler Gelecek’ sloganıyla yardım kampanyalarımızı kendi teşkilat mensuplarımızın, hayırseverlerimizin, yardımseverlerimizin katkılarıyla oluşturmaya devam ediyoruz.
 Ben bu vesileyle tüm Konyalı hemşerilerimizin ve vatandaşlarımızın mübarek Ramazan aylarını tebrik ediyorum Ramazan ayının bereketinden, feyzinden tüm Müslüman kardeşlerimizin faydalanması temennisiyle tekrar Ramazan bayramlarını tebrik ediyorum. Rabbim hayırlara vesile kılsın inşallah, Ramazan ayı sonunda da bayrama erişmeyi güzel günlere kavuşmayı tüm hemşerilerimize ve vatandaşlarımıza Rabbim nasip etsin.” Dedi 
BİZ SADECE BİR KÖPRÜYÜZ
İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Mehmet Mert de yaptığı konuşmada: “Paylaştıkça güzel günler gelecek temalı yardımlaşma kampanyasına hepiniz hoş geldiniz. Yardımlarını bizlerden esirgemeyen Konyalı işadamlarımıza, yönetim kurulundaki arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum, bir siyasi parti olarak biz bu çerçevede köprüyüz, bu köprüyü bizlere vesile kılan sizlere de teşekkür ediyorum.” Dedi. (HABER MERKEZİ)