Yerel gazeteler için uygulanan asgari kadro sayısı acilen düşürülmelidir. Asgari kadronun yüksekliği nedeniyle olsun ve basında bir yıl çalıştıktan sonra kadroya alınması zorunluluğu gibi birçok sorunlar taşrada bulunan yerel gazeteleri zorladığından dolayı bir bir kapanıyor.

 Bu tür üzücü olumsuzlukların giderilmesi için yerel basındaki kadro sayısı acilen makul bir seviyeye düşürülmesi ile mümkündür.

Yerel basın kuruluşlarının artan maliyetler nedeniyle sıkıntılı günler yaşadığını kaydeden gazetemiz Bozkır Postası sahibi Yunus Yılmaz şöyle konuştu; “Artan kağıt fiyatları ve baskı maliyetleri nedeniyle yerel gazetelerde kapanmalar iyice artıyor. Devlet ve iktidar bu soruna mutlaka çözüm bulmalıdır. Resmi ilan yayın hakkı olan gazetelerdeki zorunlu olan asgari kadro acilen düşürülmelidir.” dedi.
Yunus Yılmaz, resmi ilan alan yerel gazetelerin çalışanlarına maaş vermekte zorlandığını da dile getirerek, "Bu gazeteler için uygulanan asgari kadro sayısının makul bir rakama acilen düşürülmesi ve gazete çalışanlarının da tam maaş alması konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerekir. 
Ne yazık ki asgari kadronun yüksekliği nedeniyle olsun ve basında bir yıl çalıştıktan sonra kadroya alınması zorunluluğu gibi birçok sorunlar taşrada bulunan bizim gibi yerel gazeteleri zorlamaktadır. Gazete çalışanları asgari ücret bile alamamaktadır. Bu olumsuzlukların giderilmesi, makul kadro sayısına düşürülmesi ile mümkündür. 
Öte yandan, gün geçtikçe azalan resmi ilanlarda da ayrıca bir kayıp olmaya devam ediyor. Yerel gazetelerimiz bulundukları il ve ilçelerin sesi ve kulağıdır. Bu soruna da acilen bir çözüm bulunması ile Devletin, Belediyelerin ve STK’ların medya sektörüne destek vermesi sağlanmalı. Bu yasa acilen ivedilikle ele alınmalı ve düzenlenmelidir. Taşra ilçelerde bulunan yerel basınımızın konuyla ilgili yaşadığı sıkıntılar, aksaklıklar ve adaletsizlikler ortadan bir an önce kaldırılmalıdır. Yerel basını yok etmeye çalışırsanız bir gün siz de yok olur gidersiniz.” diyen Yılmaz, yaşanan önemli sorunları gündeme taşıdı.  
Öte yandan Belediyeler başta olmak üzere Odalar, Borsalar ve kamu kuruluşlarının yerel basına ilan desteği verilmesinin önemli olduğuna da vurgu yaptı.