Bayram arifesinde Dereköy’de çıkan yangında, yangın kontrol altına alınıp soğutma çalışmaları başladıktan sonra saat gece 02.10 sıralarında Mehmet Ali Sırım'ın saat 04.30 sıralarında, annesi Havvayar Sırım'ın cansız bedenlerine ulaşılmıştı. Mübarek bayram arifesinde meydana gelen bu acı olay neticesinde haber alan herkesle birlikte Bozkır ilçemiz ile birlikte bölgemiz genelinde de vatandaşlarımızı yasa boğdu.

İlçemize bağlı Dereköy Mahallemizde 1 Mayıs 2022 günü saat 18 sıralarında 53018 Sokak 36 numaralı Havvayar Sırm'a ait evin giriş kapısındaki eklenti alanında bulunan Ocak başından sıçrayan kıvılcımların alev alması sonucuyla yangının meydana geldiği belirlenmişti.
Söz konusu yangına ilk müdahaleyi yangını gören  komşuların yapmasına rağmen rüzgarında etkisiyle yangın kısa sürede büyümüştü. Büyükşehir Belediye itfaiyesinin mahallemizdeki bulunan gönüllü itfaiyeci tankeri ile yangına saat 18.30 sıralarında müdahalede bulunulmuştu. 
Yangın bitişikte bulunan Havva Çöllüoğlu'na ait 38 kapı numaralı boş evede sıçramış evi kullanılamaz duruma getirmişti. 


Alttaki 2 yaşlı vatandaşımızın yaşadığı 34 numaralı eve ve üsteki yalnız yaşayan bir vatandaşımızın  bulunduğu 40  numaralı eve sıçramasını önlemek için gerekli müdahaleler itfaiyeler gelinceye kadar tankerle vatandaşlar tarafından  yapılmıştı.
Medaş ekiplerince yangın tehdidi altındaki evlerin elektriği kestirilmiş, söz konusu yangında zihinsel özürlü oğlu Mehmet Ali Sırım'la birlikte yaşayan Havvayar Sırım isimli teyzemiz yangını fark edip balkondan yardım isteyip tekrar oğlunu kurtarmak için eve girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.
Yangın kontrol altına alınıp soğutma çalışmaları başladıktan sonra saat 02.10 sıralarında Mehmet Ali Sırım'ın saat 04.30 sıralarında maalesef Havvayar Sırım'ın cansız bedenlerine ulaşılmış, mübarek bayram arifesinde meydana gelen bu acı olay neticesinde haber alan herkesle birlikte Bozkır ilçemiz ile birlikte bölgemiz genelinde de hüzne boğdu.

Bozkır Postası Gazetesi Ailesi olarak yüce Allah'tan Havvayar Sırım teyzemiz ile  Mehmet Ali kardeşimize rahmet diğer  çocukları Ayşe, Mustafa ve Ferah'a ve yakınlarına  başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Yangını haber alır almaz her türlü imkanı seferber eden sabahın erken saatlerine kadar ekiplerin başında çalışmaları takip eden ilçe Kaymakamı Fatmagül Dalmış'a, bütün itfaiye ekiplerimize, jandarma ekiplerimize, Belediye ekiplerimize Medaş ekiplerimize, destek için arayan Çağlayan, Sorkun, Karacahisar ve Harmanpınar mahalle muhtarları ve mahalle halklarına oruçlu onlarca ekip çalışanlarına yemek su ayran ikram eden komşulara sayamadığımız emeği geçen herkese  mahalle halkımız adına sonsuz    teşekkürlerimizi sunarız. Allah böyle acıları kimseye bir daha göstermesin.
(Haber: Yunus Yılmaz)