Belediye Başkanı Sadettin Saygı; “Konya Büyükşehir Belediyemizin organize ettiği yürüyüş Bozkır'dan başlayıp Antalya-Gündoğmuş ilçesine kadar devam edecek. Yürüyüşe katılan dağcılarımız 5000 yıllık geçmişiyle Bozkır'ımızın tarihine şahit olacaktır. Bu organizasyonu düzenleyen Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ekip liderlerimize ve yürüyüşe katılan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim kaza bela vermesin.” dedi.

Bozkır-Gündoğmuş arasında yeni bir doğa rotası olarak başlattığı antik Roma dönemine ait 74 kilometrelik Isauria Yolunda yapılacak yürüyüş etkinliği için ilçemiz Bozkır’a gelen dağcılarımız, Konya ve Bozkır’ı çok beğendiklerini belirten rehberler, bu organizasyona katkı ve öncülük eden Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin tanıtımını yapmak ve turizm faaliyetlerini artırmak amacıyla önemli çalışmalar yürütürken, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Bozkır-Gündoğmuş arasında yeni oluşturulan Isauria Yolu rotasında yürüyüş etkinliği için Konya’da bir araya geldiler. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden doğa turizmi rehberleri, Konya’nın tarihi ve turistik alanlarını gezdi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda Mevlana Müzesi, Kelebekler Vadisi, Sille ve Kilistra gibi turizm destinasyonlarını yakından görme imkanı bulan rehberler, Konya’yı çok beğendiklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.
YENİ TREKKİNG ROTASI “ISAURIA”
Konya Büyükşehir Belediyesi, Bozkır-Gündoğmuş arasında yer alan taş döşemeli yolları, sarnıçları, han yıkıntıları, kuyuları ve kemerleri ile antik Roma döneminden kalma 74 kilometre uzunluğundaki Isauria Yolu’nun Türkiye’nin yeni yürüyüş (trekking) rotası olması ve turizme kazandırılması için çalışmalarını sürdürdüğü de belirtilmiştir.
Öte yandan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı’da, Bozkır-Gündoğmuş arasında oluşturulan Isauria Yolu rotasında yürüyüş etkinliği için ilçemize gelen misafirlerle ilgilenirken, onlarla hatıra fotoğrafı da çektirdiği görülmüştür.
(Haber: Yunus Yılmaz)