İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu: “Unutmamak gerekir ki iktidarlar değişir, yöneticiler farklılaşır ama kurumlar bakidir. Hiçbir kurum ve kuruluşu iktidar partilerinin arka bahçesi haline getirmek de kimsenin hakkı olmamalıdır.” dedi.

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, gazetemiz Bozkır Postasına geçtiğimiz Ramazan ayında gönderdiği yazılı basın açıklamasında; ‘Esnaf odaları siyasi partilerin arka bahçesi olmamalıdır’ başlıklı haberi siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.
Başkan Gökhan Tozoğlu gazetemize gönderdiği basın açıklamasında: “Her zaman olduğu gibi geçtiğimiz ramazan ayında da, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği tarafından üyelerine ve şehir protokolüne düzenlenen bir iftar programı gerçekleşti. Bu iftar programına şehrin mülki ve idari amirlerinin yanı sıra, AK Parti, MHP ve BBP il başkanlarının katılması nedeniyle birçok vatandaşımız bizim bu iftar programına davet edilip edilmediğimize dair sorular yöneltti. 
İfade etmekte fayda görüyorum ki gerçekleşen iftar programına partimiz davet edilmemiştir. Yine tespit edebildiğim kadarıyla Millet İttifakı partilerinin hiçbiri de davet edilmemiştir. 
Bireysel davet ve programlarda davet elbette ki tercihe bağlıdır. Ancak söz konusu olan meslek kuruluşları olduğunda artık orada esas olan bireysel tercihleriniz değil, protokolün genel kuralları olur. 
Cumhur İttifakı partilerinin davet edildiği partimizin davet edilmediği bu program sebebiyle elbette oda yöneticilerinin tercihleri kendilerini bağlar. Ancak bu şehrin esnafından parti ayrımı gözetmeksizin herkes alışveriş yapıyor, bütün partililer bu ticarete katkı sağlıyor. Ahilik Kültürü siyasal ayrışmayı meşru kabul etmez.   
Bu konuda tarafımıza gelen sorulara bir cevap olması ve bu yanlış uygulamaya imza atanların hatalarını bir kez daha görmesi açısından bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissediyoruz. 
Unutmamak gerekir ki iktidarlar değişir, yöneticiler farklılaşır ama kurumlar bakidir. Hiçbir kurum ve kuruluşu iktidar partilerinin arka bahçesi haline getirmek de kimsenin hakkı olmamalıdır.” şeklinde kamuoyunu bilgilendirirken, esnaf odalarını da uyardı.

(HABER MERKEZİ)