Bozkır Gençlik Merkezinin konferans salonu ve bahçesinde, em teorik hem de pratik olarak eğitimlerini alan gençler yüz yüze yapılan sınav sonucunda AFAD Gönüllüsü olmaya
 hak kazandılar.

Sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetlerin yoğun yapıldığı Bozkır Gençlik Merkezinde bu kez Acil Durum ve Afet Yönetimi öğrencilerine yönelik Destek Afad  Eğitimi ve Yangın Tatbikatı eğitimi gerçekleştirildi. 
Konya İl Afet ve Acil Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi Acil Yardım Afet Yönetimi Topluluğu iş birliğinde planlanan eğitime yaklaşık 90 genç katıldı. Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğrencilerinin istekleri doğrultusunda planlanan eğitimde Afet farkındalık, lojistik, intikal ve güvenlik başta olmak üzere birçok arama kurtarma eğitimini sabahın erken saatlerinden itibaren tüm gün alan gençler, uygulama eğitimi olarak da yangın anında nasıl bir psikoloji ile hareket edilmesi gerektiğini bunun yanında da yangına doğru müdahalenin nasıl yapılması gerektiğini uzmanlar tarafından aldılar. 
Hem teorik hem de pratik eğitimlerini Bozkır Gençlik Merkezinin konferans salonu ve bahçesinde alan gençler yüz yüze yapılan sınav sonucunda AFAD Gönüllüsü olmaya hak kazandılar.
(Haber: Durdugül Yılmaz)