Saadet Partisi Bozkır 7. Olağan İlçe Kongresi ilçe teşkilatında gerçekleştirildi. Yapılan Kongre neticesinde İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım, görevini Hasan Dağ’a devretti. Saadet Partisi’nin Bozkır ilçe başkanlığına seçilen Hasan Dağ; “Saadet Partisinin zaferi yakındır inşallah. Tıpkı merhum Necmettin Erbakan hocamızın dediği gibi zafer inananlarındır ve zafer yakındır” dedi.

Saadet Partisi Bozkır 7. Olağan İlçe Kongresi ilçe teşkilatında gerçekleştirildi. Saadet Partisi İl Başkan Yardımcılarının yanı sıra ilçe delegelerinin de katıldığı kongre sonrasında yeni ilçe başkanı Hasan Dağ oldu. Başkan Dağ; “Ülkemiz ancak Saadet Partisi ile saadete ve refaha kavuşur. Saadet zaferi yakındır inşallah. Tıpkı merhum Necmettin Erbakan hocamızın dediği gibi zafer inananlarındır ve zafer yakındır” şeklinde konuşma yaptı.
Kongrede konuşan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam;
ÜLKE SIKINTILARLA BOĞUŞAN BİR HALE GELDİ
Türkiye’nin özellikle son dönemlerde sıkıntılarla boğuştuğunu kaydeden Saydam, “Eğitim açısından da çok büyük problemler yaşıyor ülke. Bugün bakıyorsunuz işte şu anda yetiştirdiğimiz en değerli belki sağlık açısından, sağlığımız açısından doktorlarımız istifa edip gidiyor. Hastanelerimiz boşalıyor. Koskoca hastaneler yaptık. Şehirlere şehir hastaneleri dediğimiz, devasa ucu bucağı belli olmayan, hangi bölümün, hangi birimin nerede olduğunu bilmediğimiz devasa hastaneler yaptık ama şu anda özellikle görüştüğümüz doktor arkadaşlarımız var, tabip odaları var. Onlar da ifade ediyorlar. Şu anda ciddi manada hastanelerde doktor sıkıntısının olduğunu dile getiriyorlar. Ülkemizde bugünlerde sığınmacıyla alakalı birtakım problemler var.
Bunlarla ilgili yaşanan ülkede birtakım problemler, sıkıntılar var. Bir tarafta sığınmacıların ülkemiz üzerinde ekonomiye verdiği etkiler veya şehre sokaklara verdiği yetkilerin yanında diğer taraftan da giderlerse ne yapacağızla alakalı kara kara düşünen bir sanayici var. Çünkü şu anda hem tarımda olsun hem sanayide olsun hem esnaflarımızda olsun hep yabancı uyruklu insanlar çalışıyor. Ülkemize gelen sığınmacılar çalışıyor. Şu anda Türkiye'nin neredeyse bütün işini onlar görüyor gibi bir durum var. Yani burada da böyle bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Kontrolsüz, denetimsiz yapılan birtakım işlerin sonucunda düşünülmeden yapılan bir icraatın sonucunda karşılaştığımız durum bu şu anda” ifadelerini kullandı.
İYİLEŞTİRME İÇİN HİÇBİR ADIM ATILMIYOR
Mevcut iktidarın sorunları çözmek için çözüm odaklı bir adım atmadığını da kaydeden Hüseyin Saydam, “Tarımsal olarak da ciddi manada bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Ülke hiç bugüne kadar yapmadığı şeker ithalatını bu dönemde gerçekleştirdi. Yani geçmiş dönemlerde hatırlayın saman da ithal etmiştik. Ama hala da bunlarla alakalı hiçbir ne önlem alınıyor ne adım atılıyor. Vatandaşımıza düşen artık bu anlayışın değiştirilmesi için ortaya bir tavır koyması gerekiyor. Başka çıkar yolu yok. İyileştirme adına ortaya koyup bununla ilgili hiçbir adım attıklarını görmüyoruz. Yani bunların düzelteceğiyle alakalı herhangi bir beklenti içerisinde bulunmak sadece boş bir hayal olur. 
Bu da ülkemizi daha başka sıkıntılara, felaketlere sürükler. Ahlaken birtakım çöküntüler, çözülmeler meydana geliyor. Tarım zayiat veriyor, sanayi zayiat veriyor ülke birçok alanda bu şekilde. Netice olarak şöyle söyleyelim. Milli Görüş hareketi geçmişte olduğu gibi bugün de vatandaşımızın sorunlarını çözecek bu yaşanan durumdan yegâne çıkış yoludur” şeklinde konuştu.
YILLARDIR ÜRETİM ADINA HİÇBİR ADIM ATILMIŞ DEĞİL
Sözlerinin devamında iktidarı eleştiren Saydam, şunları kaydetti. “Yıllardır üretim adına da hiçbir adım atılmış değil. Her gün bir başka ekonomik problemle çıkıyorlar önümüze. Kur korumalı mevduat demişlerdi. O yetmedi. Şimdi başka bir şey çıkarttılar. Şimdi de en küçük vatandaşa varıncaya kadar onunla hazineyi bir şekilde boşaltmanın derdindeler. Böyle bir anlayış olur mu? Yani bir şeyden anlamayan ehil olmayan adamların iş başında olması en büyük problemdir. Şu anda öyle bir haldeler ki sanki sizler daha iyi bilirsiniz. Ormanda yollarını kaybetmiş gibiler. 
Ne tarafa ne gideceklerini biliyorlar. Ne ellerinde bir pusula var, ne ne de ne yapacaklarını bildikleri var. Her gün akşam bir şeyle yatıyorlar, sabah bir şeyle kalkıyorlar, toplumu da sanki bir yere götürecekmiş gibi bir umut oluşturuyorlar. Netice, fiyasko oldu. Şimdi ne oldu dolar? Hani on bir on iki liraya düşmüştü. Hani daha da düşecekti? yine aynı seviyeye geldi. Niye? Çünkü üretime dair hiçbir adım atmadınız ki bugüne kadar. Faizi bitirmekle alakalı faizciliği bitirmekle alakalı hiçbir adım atmadılar. Sadece aynı benim gibi bu kürsünün arkasına geçip buradan faizciye meydan okumak gibi bir şey yaptıkları. Oysa icraatın başındalar. Bununla alakalı hiçbir adım atılmadığı gibi sadece ekranların karşısına geçip faizle, faizciyle mücadele ediyoruz. Ya ülke faiz le soyuluyor şu anda.”
BOZKIR İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
Saadet Partisi Bozkır İlçe Başkanı olarak seçilen Hasan Dağ ise “Bu görevi bize tebliğ eden il teşkilatımıza ve il başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Bozkır ilçemizde, yönetimimizle güzel işler yapacağız. Ülkemiz saadetle huzura ve refaha kavuşur. Saadet Partisi’nin zaferi yakındır inşallah. Tıpkı merhum Necmettin Erbakan hocamızın dediği gibi zafer inananlarındır ve zafer yakındır.” dedi.

(Haber: Özgür Yılmaz)