Bozkır'a bağlı dış mahallelerimizden Dereköy mahallesinde yaşanan bir olayın ardından, Mahalle Muhtarı Ramazan Deniz mahalle halkını hurdacılarla ilgili bilgilendirmek için gerekli açıklamalarda bulundu.
İlçemize bağlı dış mahallelerimizden Dereköy mahallesinde yaşanan olayın ardından, Mahalle Muhtarı Ramazan Deniz mahalle halkını hurdacılara karşı uyarırken, Muhtar Ramazan Deniz gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamalarında; "Son günlerde Bozkır genelinde olduğu gibi mahallemiz Dereköyde de seyyar hurdacı sayısı ciddi bir şekilde arttığı görülmektedir.
Mahalle muhtarlığı olarak konu hakkında 17/11/2021 tarihinde ilgili yerlere dilekçe vererek gerekli önlemlerin alınması talebinde bulunmuştuk. Fakat bu seyyar hurdacıların bir çoğunun belgesi olduğundan dolayı herhangi bir yasal işlem yapılamamaktadır.
Bu seyyar gezen hurdacılar arasında eski küp ve benzeri eşyaları almak için dolaşan araçların plakasını özellikle alıp jandarma ekiplerimize bildiriyoruz.
Geçtiğimiz günlerde dolaşan bir araç 30’lu yaşlarda 2 kişi orta mahallemizde bir örenden ahşap dolabı sökerken, kendisine müdahale eden vatandaşa; “Sahibinden aldık parasını komşuya bırakmamızı söyledi.” diyerek bir miktar parayı bırakmış dolabı söküp gitmiş ev sahibinin akşam konuyu bildirmesi üzerine söz konusu aracın plakasını jandarma ekiplerine bildirdik ekipler dolabı geriye getirtip yasal süreci başlatmışlardır.
Mahalle halkından ricamız mağdur olmamak için hurdacı seyyar satıcı gibi şüphelendikleri yabancı  kişileri bizlere bildirmelerini kendilerinden önemle rica ediyoruz." şeklinde konuştu.
   (Haber: Özgür Yılmaz)