Gelecek Partisi Taşkent ilçe Başkanı Ali Küçüktuna, Avşar Barajı nedeni ile kapatılan Taşkent-Balcılar Yolu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Taşkent - Balcılar (Relokasyon) İl Yolu 2012, 2016 ve 2021 yılları arasında defalarca ihalesi yapılmış, ancak hala bir sonuca ulaşılamamıştır. Taşkent halkının suçu ne? Neden cezalandırıyorsunuz?” diye sordu.

VATANDAŞIN DEĞİL, YANDAŞIN SÖZÜ DİNLENDİ
Gelecek Partisi Konya İl başkanlığı ve Taşkent ilçe başkanlığı olarak 2021 yılında yol güzergâhında incelemelerde bulunmuş ve vatandaşlarımızın yolun güzergâhında itirazı ile ilgili topladıkları imzaları ilgili bakanlıklara iletmiştik” diyen Küçüktuna “Sonuç olarak yine vatandaşların sözü değil birkaç rantçının, yandaşın sözü dinlenerek yol güzergâhının yüksek rakımlı tepelerden, tehlikeli bölgelerden ve yüksek maliyetle yapımına karar verilmiştir.” Dedi.
İlçe Başkanı Ali Küçüktuna yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Geçen yıl kış aylarında şov yaparak hızlı bir şekilde yol yapımına başlanmış, İnsanlar kış aylarında alternatif yol olarak gösterilen yoldan zorlu bir şekilde seyahat ettirilmişti.
Yol yapımını alan yüklenici şirketin, İstanbul Atatürk Havalimanındaki millet bahçesi çalışmalarının başlaması ile birlikte 30'un üzerinde işçiyi işten çıkarmış ve iş makinelerini İstanbul’a gönderdikleri iddia ediliyor.
İşten çıkarılan vatandaşlarımızla konuştuğumuzda; İstanbul’da yapımı süren millet bahçesi için makineleri İstanbul’a götürdüler bizlere de İstanbul’a gitmeyi teklif ettiler ancak bizler bunu reddedince işten çıkardılar bilgisini bizlerle paylaştılar.
Aldığımız bir başka bilgide şirket zarar ettiği için ihalenin tekrardan yapılacağıdır. 
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici de yaptığı açıklamada, “Gelecek partisi olarak bu yolun bu güzergâhın takipçisi olacağız ve tek istediğimiz kararlar verilirken lütfen yöre halkıyla istişare edilsin, bölge halkı ile istişare edilmeden bir kişinin kararı ile hareket edip Balcıların, Avşar’ın, Çetmi’nin, kısacası bölgenin ve Taşkent’in kaderi ile oynanmasın.” dedi.
ACİL AÇIKLAMA BEKLİYORUZ
Gelecek Partisi Taşkent İlçe Başkanı Ali Küçüktuna da: “Konu hakkında yetkililerden acilen açıklama ve şu sorulara cevap bekliyoruz: 1-2012 yılından beri bu yol neden bitmedi, kimler tarafından engelleniyor? 2- İstanbul millet bahçesi; Balcılar, Çetmi ve Bolay mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızdan daha mı önemli? 3-Balcılar - Çetmi - Bolay Mahalle yolunu ne zaman bitireceksiniz? 4- Avşar barajının suyunu aktarmak için yapılan tünellerin son durumu ne, tüneller ne zaman tamamlanıp su aktarımı başlayacak? 5. Soru olarak Ilıcapınar, Sazak, kecimen, Avşar yolunun düzenleme çalışmalarını ne zaman yapacaksınız?” diye sordu.
(HABER MERKEZİ)