Bozkır’a bağlı dış mahallelerimizden Aydınkışla, Ayvalca, Kildere ve Armutlu mahallelerimizi mevsim normallerinin çok üzerinde yağan yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve dolu felaketi yaşandı. Yaşanan dolu ve sel felaketinde mahallelerimizde bulunan ekili alanlar tamamen zarar gördü.

Bu günlerde ülkemizin bazı bölgelerinde zaman zaman mevsim normellerinin üzerinde yağan yağışlar nedeniyle yaşanan sel ve dolu felaketlerinin haberleriyle de karşılaşıyoruz. Bölgemizde ve ilçeye bağlı bazı dış mahallelerimizde de aralıklarla yaşanan dolu yağışları hayatı olumsuz etkilerken, tarım arazilerimizde ekili olan alanlarda da maddi zararlara yol açmaktadır.
Geçtiğimiz hafta içerisinde ise; Bozkır ilçemize bağlı yine dış mahallelerimizden Aydınkışla, Ayvalca, Kildere ve Armutlu Mahallelerimizden gelen sel ve dolu yağışlarıyla ilgili haber ve fotoğraflarda görülmüştür.

Yağan aşırı yağış ile birlikte sel olduğun ve ardından da dolu yağışının yaşandığı mahallelerimizde ekili bulunan tarım arazilerinde ciddi zararların meydana geldiği ve tarım arazilerinin bir kısmının ise tamamen su altında kaldığı ile ilgili haberlerde gazetemizin haber merkezine düştü. 
Aydınkışla, Ayvalca, Kildere ve Armutlu Mahallelerimizde yaşanan sel ve dolu felaketinin ardından, Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafında da vakit kaybedilmeden hasar tespit çalışmalarına başlandığı belirtildi. 

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ise yağışların önümüzdeki günlerde de devam edeceği yönünde uyarılarını yenilerken, vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğinin de altını çizdi. 

Bölgemizde yaşanan sel ile dolu yağışlarında can kaybı olmazken, ciddi miktarlarda mal kayıplarının yaşandığı öğrenildi. Bozkır Postası Gazetesi Ailesi olarak tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, yetkililerin uyarılarına riayet etmelerini olası afetlere karşı dikkatli ve tedbirli olmalarının yanında gerekli önlemleri de almaları konusunda bizlerde uyarılarda bulunuyoruz.