Tarihten bir yaprak 8-9 Mayıs günlerinde sayın Ahmet Kabaklı hocamız Karamanda bir konferans vereceğini sayın Kaymakamımız Ali Taşkın Kocabaş beni yanına çağırarak söyledi. 
Şair Yazar Ahmet Kabaklıyı 9 MAyıs günü Karaman'dan alarak getirme talimatını belirtti. Ben o tarihte Ankara'da toplantıda olacağını söyledi. 9 Mayıs günü İlçe tarım Müdürü şoför Durmuş'un kullandığı araçla Bozkır'dan Karaman'a araçla yol almaya başladık. Karaman Polis evinden Ahmet Kabaklı hocamızı aralarak Bozkır'a doğru yola koyulduk. Sarıoğlan mahallemize gelince Hocam burada Bozkır sınırı başlıyor dedim. 



Koyu bir sohbete başladık. Bozkır ismi gibi kırlık bir yer degildir dedi. Ardıç ağaçlarını yol boyunca görünce Tabiatı çok güzel dedi. 
"Bozkır usta bir ressamın Ardıç ağaçlarından yaptığı bir tabloya benziyor" dedi 
Bende hocam "Bozkır" Büyük Selçuklu Devleti uç beylerinden "Bozkır" adlı şanlı uç beyinden adını almıştır dedim. 

İşte tamam dedi. Nihayet Bozkır'a geldik. 
Bozkır'da çay kenarında çay ve kahvelerimizi içip o zaman ki Belediye Başkanımız Mehmet İşler bey, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Kemal Karakaş ve diğer daire müdürlerimizle birlikte kalabalık bir halkla Konferansın verileceği Belediye Eski Düğün Salonuna geldik. 
Halkımız alkışlarla Ahmet Kabaklı hocamızı karşıladı. Konferansın konusu "Alperen" felsefesi idi hocamız konferansa başladı. Herkes pür dikkat konferansı dinledi. 
Bozkır'da Ev sahibi omak istermisiniz!

Sonunda herkes ayakta uzun süre alkışlayarak konferans tamamlandı. Konferanstan sonra yemek faslına geçildi. Sohbetler devam etti. Yemekten sonra hocam Bozkır hakkındaki düşüncelerinizi belirten bir yazı yazarmısınız dedi. Aşağıdaki yazıyı yazdı. 

yazıyı yazdı. Aldım bir zarfa koydum. Bir adet kopyasını Ali Ulvi Ülker beye verdim. Daha sonra hocamızı şoför Durmuş'un kullandığı İlçe Tarım Müdürlüğü aracıyla Ankara Hava alanına ulaştırdık. 
Daha sonra aynı araçla sayın Kaymakamımız Ali Taşkın Kocabaşla birlikte Bozkır ilçemize geldik. 
Ahmet Kabaklı hocam iki adet mektup gönderdi. Tam medni aşağıdadır;
Ahmet Kabaklı hocam 15 Mayıs 1993 Cumartesi günü Gün Işığında Ahmet Kabaklı Türkiye Gazetesinde Bozkır'a Borcum adlı makalesini yazdı. 

Sayın Belediye Başkanımız Sadettin Saygı devam edecek. Bozkır'a sevdamız bitmez. 
Ahmet Kabaklı hocam08 Şubat 2001 tarihinde vefat etti. Allah'tan rahmetler diliyorum.