Genç KOMEK Yaz Okulu’nda yaz dönemi heyecanı 31 ilçede yüz yüze ve çevrimiçi eğitimlerle toplam 53 bin 298 öğrencinin katılımıyla ediyor. Çocuklarımızın hem eğlenmesini hem de öğrenmesini amaçlayan Genç KOMEK, bu yaz da birbirinden farklı etkinliklerle çocukların gözdesi olmaya devam ediyor.

Konya merkez ve ilçelerde toplam 47 KOMEK ve ASEM binasında başlayan Genç KOMEK Yaz Okulu’nda 7-14 yaş grubu çocukların ufkunu genişletmek amacıyla bu yıl da eğlenceli ve öğretici dolu dolu içeriklerle geçiyor. Genç KOMEK, bu yaz döneminde Konya başta olmak üzere yurtiçinden ve yurtdışından yüz yüze ve çevrimiçi eğitimlerle toplam 53 bin 298 öğrenci kaydı ile göz dolduruyor.
Genç KOMEK Yaz Okuluna çeşitli etkinliklere katılan öğrenciler ayrıca yüzme ve spor eğitimleriyle bedenen de kendilerini geliştirme imkanı buluyor. Konya merkezden ve ilçelerden yüzme eğitimlerine kayıt yaptıran binlerce öğrenci, KOMEK ve ASEM binalarında bulunan yüzme havuzlarında antrenörler eşliğinde yüzme öğreniyorlar.
Dutlukır ve Kent Ormanı’ndaki Genç KOMEK oyun kamplarında öğrenciler; halat çekme oyunu, survivor parkuru, bisiklet eğitim alanı, okçuluk eğitim alanı, bocce eğitim istasyonu, kazı alanı, sihirli labirent, çubuk yakalama oyunu, mantar toplama oyunu, kuyruk yakalama, ilk yardım etkinliği, kale oyunu, AFAD etkinliği, golf gibi oyunlara katılarak keyifli anları yaşıyorlar.
Ayrıca Taşkent ve Beyşehir’deki kamp alanlarında da 2 gece 3 gündüz olacak şekilde yatılı kamplara katılan öğrencilerden yaş gruplarına göre hazırlanan yarışmalarda dereceye girenlere ödüller veriliyor.
Her bir öğrencinin üç branş alma hakkı olan Genç KOMEK Yaz Okulu’nda öğrencilerin devamlılık ve görev tamamlama ile alacakları puanlara göre; aksiyon kamera, dijital fotoğraf albümü, kulaklık, VR gözlük, kaykay, led masa lambası ve daha bir çok hediye verilecek. Ayrıca oyun kamplarında düzenlenecek yarışmalarda da dereceye giren öğrenciler akıllı saat, bluetooth kulaklık ve ses bombası kazanacak.
Uzaktan eğitimle sınırları aşan KOMEK, “Eğitim her zaman ve her yerde” mottosuyla, öğrencilerin dilediği zaman dilediği yerde eğitimleri takip edebilmesi için çevrimdışı hazırlanan eğitim platformu da bulunuyor. Hazırlanan platformdaki dersler Türkçe’nin yanı sıra, Arapça ve İngilizce olarak seslendiriliyor. Öğrenciler kurs merkezlerinde gördüğü eğitimlerin tekrarını komekuzem.com üzerinden erişim sağlayarak yapabiliyor.
(HABER MERKEZİ)