Konya’nın ev sahipliğinde devam eden 5. İslami Dayanışma Oyunları kapsamında “Konya 2022 İslam Ülkeleri Spor Başkenti”nin açılış programına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Konya’da modern bir altyapı var. Dünyanın en modern altyapılarına meydan okuyabilecek bir rekabet gücü var. Bu yüzden Konya’ya ‘Spor Başkenti’ unvanı çok ama çok yakıştı. Bunu inşallah İslam Oyunları’yla taçlandıracağız.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İslami Dayanışma Oyunları için gelen tüm misafirleri Konya'nın misafirperverliğinde ve güçlü altyapısında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. “Konya 2022 İslam Ülkeleri Spor Başkenti” açılış programı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Çok sayıda ülkeden resmi delegasyonun katıldığı programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 9 Ağustos akşamı tüm İslam dünyasının gözünün ve kulağının Konya’da, oyunların başlangıç seremonisinde olacağını ifade ederek, büyük bir coşkuyla düzenlenecek oyunlar kapsamında 56 ülkeden 4.200 sporcuyu ve on binlerce seyirciyi sporun ve hoşgörünün başkenti Konya’da ağırlayacaklarını söyledi.
“OYUNLARIN EN GÜZEL ŞEKİLDE GEÇMESİ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”
Tüm İslam ülkeleri olarak sevginin ve kardeşliğin şehri Konya'da tüm dünyaya Müslümanlar arasındaki sarsılmaz bağın ve örnek dayanışmanın gücünü hep birlikte göstereceklerini kaydeden Başkan Altay, “Konya olarak hem spor altyapımızla hem Gençlik ve Spor Bakanlığımızın şehrimize kazandırdığı Türkiye’nin ilk olimpik veledromu, olimpik yüzme havuzu ve atletizm pisti ile hem de misafirperver insanlarımızla oyunların en güzel şekilde geçmesi için gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.
“BU ONURU 2022 BOYUNCA KONYALILAR OLARAK TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Konya 2022 İslam Ülkeleri Spor Başkenti işbirliği protokolünü imzaladıklarını anımsatan Başkan Altay şunları kaydetti: “Bugün Konya için çok önemli bir gün. Bu protokolün de Konya'mız, ülkemiz ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu onuru da 2022 boyunca Konyalılar olarak taşımaya devam edeceğiz. 
Ayrıca Avrupa Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu tarafından 2023 Dünya Spor Başkenti de seçilen Konya'mızın 2022 yılı içerisinde İslam ülkelerine de spor başkentliği yapacak olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Böylece Konya'mız hem 2022 yılında İslam Ülkeleri Spor Başkenti, 2023 yılında da Dünya Şehirleri Spor Başkenti unvanını taşımış olacak. Böylece Konya'mızda ulusal ve uluslararası spor müsabakasının yapılmasının da önü açılmış olacak. Gelen tüm misafirlerimizi Konya'nın misafirperverliğinde ve güçlü altyapısında ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacağız.” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)