Tarihi bir kuruluşa sahip olan ilçemiz Bozkır, ilçe oluşundan bugüne kadar cuma günleri kurulan meşhur halk cuma pazarını gezen Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlar ile bir araya gelerek sohbet edip sorunları dinledi.

Belediye Başkanı Sadettin Saygı; İlçemizin meşhur cuma pazarındaki esnaflara hayırlı işler, bol kazançlar dilerken, esnafın yanı sıra pazara gelen vatandaşlarla da sohbet ederek isteklerini dinlediği gazetemiz muhabirinin fotoğraf makinasının deklanşöründen kaçmazken, Başkan Saygı’nın pazarcı esnafı ve vatandaşlarla görüşmelerinden kareler çekti.
Başkan Saygı’ya gazetemiz Bozkır Postası muhabirinin sorusu üzerine Başkan Saygı; "Zaman zaman pazarcı esnafımıza ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Pazarcı esnafımızın ve hemşehrilerimizin isteklerini taleplerini dinliyoruz. Bizlerde sorunlarına elimizden geldiğince çözümler bulmaya çalışıyoruz. Her şeyden önce esnafımızla, vatandaşlarımızla buluşmak ve onların kendi ağızlarından sorunları dinlemek benim açımdan çok şey farkettiriyor. En azından sorunları halkımızdan bire bir kendim dinlemiş oluyorum. Belediye Başkanı olarak elimden geldiğince her vatandaşımızın sorununu dinliyorum. Bizim Bozkır insanı gerçekten çok cana yakın ve sevecendir. Onlarla oturup hasbihal etmek beni çok mutlu ediyor ve çalışma şevkimi artırıyor." dedi.
Öte yandan pazar esnafı ile vatandaşların sevgi gösterisinde bulundukları da yine gazetemiz muhabirinin gözlerinden kaçmadı. Başkan Saygı’ya pazarcı esnafı da, eski pazarların ve kalabalık vatandaşların olmadığını, meşhur Cuma pazarımızın eski yıllardaki tadının olmadığını söylerlerken, hayatın çok pahalanmasının da bu alışverişlerde etkisinin olduğuna vurgu yaptılar.
Daha sonra Başkan Saygı, tek tek pazarcı esnafını gezerek hayırlı işler bereketli kazançlar dileyerek Pazar yerinden Belediyeye geçtiği görüldü.
(Haber: Özgür Yılmaz)