Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı ilçemizde istihdam kapısı açan iki bakım merkezi, üç tekstil atölyesinden sonra ilçemiz Bozkır’a çanta kemer alanında yeni bir istihdam kapısı daha kazandırıldığını duyurdu.

2022 yılı SOGEP kapsamında yürütülen Bozkır’da yeni bir istihdam; Çanta üretimi Projesi’nin sözleşmesini Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı geçtiğimiz Salı günü sözleşme imzalandı.
Bozkır’ımızda göçü azaltmak için istihdam alanında sürekli yeni projeler yeni çalışmalar kazandırdıkları belirten Başkan Saygı, gazetemize verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi; “Göreve geldiğimizden bugüne kadar İstanbul’da tekstil, çanta ve kemer üreticilerimizle sürekli görüşmeler toplantılar gerçekleştiriyorduk. Bozkır’ımızda da üretim yapmaları konusunda, Devletimizin verdiği hibe ve desteklerden yararlanmalarını sağlamak için Belediye olarak yanlarında olacağımızı bilmelerini her fırsatta dile getirdik.
Bu çağrılarımızı dikkate alan memleketinde de üretim yaparak yeni bir istihdam kapısı yaratmak ve memleketime benimde katkım olsun diyen üreticilerimiz bizlerle iletişime geçtiler. Biz de belediye olarak İlçemiz için hayati önem taşıyan istihdam üzerine her işte elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ettik. Bu çalışmalar neticesinde Bozkır’ımıza üç tekstil atölyesi açılmasını sağladık. 
Bu açılan atölyeler sayesinde kafalarında soru işareti olan birçok üreticimizin de kafalarındaki soru işareti kalktı ve atölye açmaya sıcak bakıyorlar. Tekstil atölyelerinden sonra İstanbul’da çanta üzerine üretim yapan bir üreticimiz de Bozkır’da atölye açmak istedi. Bizler devlet kurumları ile görüşmelerimizi yaptık ve nihayet olumlu meyvesini de aldık. Salı günü MEVKA ile imzaladığımız sözleşme ile İlçemize Çanta üzerine de bir atölye kazandırdık.
İstihdam alanında hayata geçirilen tüm projelerimizde bizlere en büyük desteği veren Bozkır’ımızın evladı Milletvekilimiz Sayın Ziya Altunyaldız’a ayrı bir parantez açarak teşekkür etmek istiyorum. Konu üretim olunca her zaman yanımızda ve projelerimizin hayata geçirilmesinde çok büyük emekleri var. Sayın vekilimizden Allah razı olsun diyorum. Yine bu projelerde MEVKA Genel Sekreterimiz İhsan Bostancı’ya, İlçe Teşkilatımıza ve İlçe Tarım Müdürümüz Halil Durmuş’a teşekkür ediyorum. İlçemize çanta atölyesi hayırlı olsun” dedi.
(Haber: Yunus Yılmaz)