Bozkır ilçemize bağlı dış mahallelerimizden Dereköy Mahallesinin Dikilitaş Yaylasında bulunan Ormanlık alanda çıkan yangına anında müdahale edilerek söndürüldü.

Bozkır’a bağlı Dereköy Mahallesine bağlı Dikilitaş Yaylasında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından anında müdahale edilirken, yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Dikilitaş yaylası mevkiinde çıkan yangında, ormanlık alandaki kuru otlar, geven ve maki ağaç grupları yandı. Yangın Konya Büyükşehir Belediyesi, Bozkır İtfaiye İşletme Şefliği, Bozkır ve Ahırlı Orman İşletme Şefliği, Bozkır Jandarma ekipleri ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü. Yetkililerce yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırmaların çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtiliyor.
Öte yandan Yangın yerine anında giden ve yangınla başından sonuna kadar ilgilenen Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı’da, yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinden yangınla ilgili bilgiler aldığı görüldü. Başkan Saygı, yangının söndürülmesi ve geniş alana yayılmadan kontrol altına alınmasından dolayı canla başla çalışan tüm itfaiye ekipleri ile araç şoförleriyle iş makinalarını kullanan operatörlere teşekkür ederken, bölge halkına da geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 
(Haber: Durdugül Yılmaz)