Bozkırlılar Vakfı kurulduğu 1991 yılından ,günümüze Bozkır’da hizmetlerine aralıksız devam ediyor. Vakfın geniş açılımı olan; Bozkırlılar İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı adında geçen her kelimenin gereğini yerine getirmeye çalışırlarken, devletimizin bazı alanlarında olan ve yaptığı harcadığı hizmetlerin yükünü hafifletiyor.
Bozkırlılar Vakfı gerek ilmi, gerek eğitimde, gerek kültürel faaliyetlerle, gerekse ihtiyaç sahiplerine yardımlarla, hizmet verip birlik, beraberlik, kalkınma ve gelişmemizde, ülkemizde ve Bozkır'da güzel yarınların oluşturulmasına tüm ga yreti ile devam etmektedir.
Bozkırlılar Vakfı Bozkır temsilciliğinden Mevlüt Aydın, sözlerine Bozkır’daki faaliyetlerden bahsederek devam etti.


Bozkırlılar Vakfı Bozkır temsilciliğinden Mevlüt Aydın gazetemize yaptığı açıklamalarında; “Vakfımız Bozkır'da aşevi ile bugüne kadar yüzlerce evin kapısını çalarak , ihtiyaç sahibi, yaşlı, kimsesiz vatandaşlarımız ile sıcak bir aile ortamı oluşturdu. Bozkırlılar Vakfı aşevimiz bugün itibari ile 27 ailemizde 60’ın üzerinde kişiye taze ve sıcak yemek sunumu hizmetine devam etmektedir.
Aşevi deyince akla sadece yemek verilmesi gelmemeli. Bizler bu proje ile ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin kimsesizliğine bir dost, yalnızlıklarına bir aile ve güven duyabildikleri bir kardeş yada evlat olmaya çalışarak onların hem yüzlerinde, hem de gönüllerinde ki bir tebessüm olmaya devam ediyoruz. Onların bu sevinci bizim de sevincimiz olup, hizmet ve yardımlaşmadaki gayret ve şevkimizi artırıyor.
Bozkır da yaptığımız hizmetler sadece aşevi ile sınırlı değil.
Bozkırımızın imarında, iş istihdamında, öğrencilerimize kendini geliştirme ve eğitim desteği verilmesinde, yardıma muhtaç, ihtiyaç sahibi ailelerimize giyim ve gıda yardımlarıyla da devam etmektedir.
Bugün Bozkır’da imar ve şehircilik görselliğine katkı sağlayan, çevre yolundaki binamızda yaşlı ve kimsesizler için bir bakım evi, yine imam hatip lisemizin yanında ki binamızda da rehabilitasyon merkezi yer almaktadır. Buradaki binalarımızdaki kurumlarda onlarca hemşehrimize de iş istihdamı sağlamış olduk.
Bozkırlılar Vakfı olarak Bozkır’da önceliğimiz eğitim oldu.
Pandemi döneminde ve taşımalı eğitim gelene kadar yüzlerce öğrencimizi bir anne ve baba şefkati ile yurtlarımızda barındırma ve eğitim ihtiyaçlarını karşıladık. Vakıf olarak bugüne kadar binlerce öğrencimize burs verdik. Bu senede 4 yıllık fakülteyi kazanan 230 öğrencimize senelik 3000 lira burs vermekteyiz.

Eğitimde desteğimiz, öğrencilerimizle, mesleğinde kariyer yapmış saygın büyüklerimizi buluşturarak, onların bilgi, tecrübe ve deneyimlerinin artırılmasına katkıda bulunarak devam ediyor. Aynı zamanda Bozkır Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bilimsel ve kültürel projelerde, maddi kaynak oluşturarak, gençlerimizin çağımızın gerektirdiği günümüz şartlarında eğitim alıp kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz.
Bu sene de 13.Uluslararası Robot Yarışmasına katılacak olan Osman Yaren Mesleki ve teknik Anadolu lisemize, bu projede robot alımları için maddi destek vererek, 2 adet robot alınmasını sağladık. Hem

Bozkır Anadolu lisemizde hem de Bozkır İmam Hatip lisemizde , üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizin kaynak kitaplarını temin etmelerine katkıda bulunduk.
Gerek gıda gerek ise giyimde de pek çok ailemizin yardımına koştuk. 
2022 yılında yaptığımız ve Bozkırlı hemşehrilerimizden ayrı bir ilgi gören, öksüz ve yetim çocuklarımızın giydirilmesine yönelik projemiz ise 'Bir mont Bir bot' projemizdi. Bu proje ile Bozkır başta olmak üzere, Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerimizde 200 öksüz ve yetim çocuğumuzun bot ve mont ihtiyacını karşıladık. 
Bozkırlılar Vakfı olarak sadece Bozkır’da değil, merkezimiz İstanbul ve ilimiz Konya'da da hizmetlerimiz aralıksız devam etmektedir. Bozkırlılar Vakfının merkezi olan İstanbul’da, vakıf büyüklerimiz her yıl arabaşı programı ile Bozkırlı hemşehrilerimizin bir araya gelmesine vesile oluyor. Bu senede 22 Ocak’ta yapılacak arabaşı programına hemşehrilerimiz davetlidir.
Konya’da ise faaliyetlerimizi kız kuran kursu, anaokulu ve Bozkırlılar Vakfı İmam Hatip olarak devam ettirmekteyiz. Vakıf faaliyetleri gönüllülük esasında olur. Buradan Bozkırlılar Vakfımızın hizmetlerine gerek maddeten gerek bedenen gerek yapamayıp yapmaya niyet ederek ve gerekse manevi dualarla iştirak edip destek olan tüm güzel insanlara teşekkür etmek istiyorum. Hepsinden Allah razı olsun ve Rabbim tüm hayırsever kardeş ve büyüklerimizin sıhhat sağlık ve imanla hayatlarına devam edip, Allah'ın affına ve afiyetine mazhar olmalarını temenni ediyorum. 
Rabbimden her zaman duamdır; Rabbim Bozkırlılar Vakfımıza kabul edeceğin hayır ve yardımları yolla. Kalplerimizi mutmain kıl. Bugün kapılarını bize açan, Bozkır Postası Gazetesine de teşekkür ederim.
Bize ulaşmak isteyen kardeşlerimiz İstanbul’da 02125059135 ve 05078569142 numaralı telefonlardan, Bozkır'da n ulaşmak isteyenlerde 05514355985 numaralı telden ulaşabilirler. Rabbimiz müsaade ettikçe, Bozkırlılar Vakfı olarak veren el ile alan el arasında köprü olamaya devam edeceğiz.” diyerek konuşmalarını tamamladı.
(Haber: Özgür Yılmaz)