Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfımızın tüm Türkiye'de 17 Aralık Cumartesi günü, aynı anda gerçekleş-tirdiği, Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasın da, Bozkır’dan iki öğrencimiz 80 sorunun tamamına doğru cevap vererek Türkiye derecesi yapmış, bir diğer öğrencimiz de Konya derecesi yapmıştır.

Bu güzel dereceleri alan öğrencilerimiz hem Bozkır Anadolu Gençlik Derneği temsilciliğimizi, hem kendi okulları olan Bozkır Anadolu Lisemizi ve Bozkır İmam Hatip lisemizi, hem de onlara emek ve zaman ayıran öğretmen ve ailelerini gururlandırmışlardır.
Bozkır Anadolu Lisesi'nden Duygu Taşyakan, Türkiye 2.si Konya1.si, yine aynı okulumuzdan Fadime Zeybek Türkiye 8.si Konya 2.si, Bozkır İmam Hatip Lisesi'nden Muhsin Selbes, Türkiye 78.si Konya 5.si olmuştur. Konya da dereceye giren ilk on öğrenciden altısı, Bozkır'dan çıkması, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.
Özellikle Bozkır Anadolu lisesi din kültürü öğretmeni Mahmut Salim hocama ve Bozkır İmam Hatip Lisesi meslek dersi öğretmeni Ekrem hocama üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ederim.
Biz okullarımıza Siyer-i Nebi yarışmasının duyurusunu yapmaya gittiğimizde, neden hem Türkiye hem de hem Konya hem de Bozkır birincisi bizim okullarımızdan çıkmasın ki demiştik. Rabbimiz bizim konuşmamızı duaya, öğrenci ve öğretmenlerimizin gayretini de başarıya dönüştürdüğünü, alınan derecelerle açık bir şekilde görmüş olduk.
Siyer-i Nebi kaybedeni olmayan ve katılan herkese kazandıran bir yarışma idi. Bu yarışmada Türkiye derecesi, öğrencilerimizin girdiği YKS ve LGS sınavlarda da neden Türkiye derecesi olmasın, sorusuyla, Bozkırımıza diğer sınavlarda da başarı getirtecek, motivasyonu sağlamıştır.
Öğrencilerimiz sevgili peygamberimizi tanıyarak hem maddi hem de manevi kazanç elde ettiler. Şimdi sıra ortaokul öğrencilerimiz için siyer-i Nebi yarışmasında. Ortaokullar için siyer-i Nebi yarışması, 18 Mart 2023 tarihinde gerçekleşecek. Sınava başvurular 6 Şubat ile 5 Mart arasında gerçekleşecek. Sorumlu olunan kitap Mustafa Soykök hocamızın en sevgili (sas) kitabıdır.
Bozkır AGD temsilciliği olarak siyer-i Nebi yarışmasının gerçekleşmesine destek olan Bozkır milli eğitimimize, Bozkırdaki liselerimize, öğretmen ve öğrencilerimize ve güzel işlere desteğini esirgemeyen hayırsever kardeşlerimize teşekkür ederiz. Hepsinden Allah razı olsun.
Bu ve bunun gibi güzel faaliyetlerimizin devamı için Bozkır AGD temsilciliğimize destek olmak isteyen kardeşlerimiz 05514355985 numaralı telden bize ulaşabilirler. Bozkır Postası gazetemize güzel yayınları ve bizi köşelerinde ağırladıkları için teşekkür ederim.