Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardından bölgede, binlerce insanın hayatını kaybettiği depremde, aktif olarak, 200'e yakın Selçuk Üniversitesi Bozkır AYAY Bölümü mezunu ve öğrencisi görev aldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardından bölgede, Selçuk Üniversitesi Sağlık Fakültesi Bozkır Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) öğrencileri ve mezunları gönüllü görev yapıyor Acil Yardım ve Afet Yönetimi Programı öğrencilerinden oluşan bir ekip, Konya Afad gözetiminde afet bölgesindeler. 
AFAD koordinesinde bölgeye giden Selçuk Üniversitesi Sağlık Fakültesi Bozkır Acil Yardım ve Afet Yönetimi öğrencileri depremden etkilenen Hatay ve Belen İlçesi olmak üzere diğer il merkezlerinde sürdürülen arama ve kurtarma çalışmalarına katıldılar.
Türkiye'de az sayıda bulunan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünü açan Selçuk Üniversitesi mensupları asrın felaketinin yaşandığı kentlerde zamana karşı yarış sürdürdüler. Selçuk Üniversitesi Bozkır Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 2018 yılında kurulan (AYAY) ilk mezunlarını 2022 yılında vermişti.
Selçuk Üniversitesinden mezun olan AYAY Bölümü öğrencileri ARFF, itfaiye, AFAD, 112 ve UMKE ATT-Paramedik üst öğrenimi olarak, ayrıca da Kızılay'da çalışmalarını sürdürüyorlar. Binlerce insanın hayatını kaybettiği depremde aktif olarak 200'e yakın Bozkır AYAY Bölümü mezunu ve öğrencisi görev aldı.
Bölgedeki çalışmalara katılan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Konya Milletvekili Bozkırlı Ziya Altunyaldız; "Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Bozkır Acil Yardım ve Afet Bölümü olarak Gönüllülerimizle birlikte AFAD ve Kızılay yardım faaliyetlerinde koordinasyona aktif destek vermekteyiz. 
Sıcak alandaki AYAY öğrencileriyle anlık iletişim halinde ihtiyaç ve taleplerine yardımcı olmaya çalışmaktayız. Binlerce aktif AYAY öğrencisi AFAD gönüllü koordinasyonunda arama kurtarma faaliyetine katıldı. Orada ikamet eden ve afet bölgesinde bulunan çok sayıda öğrencimizde aktif sahada mücadele ediyor." dedi.
  
(Haber: Özgür Yılmaz)