İlçede oluşabilecek ani su baskınlarına yönelik DSİ tarafından Bozkır’a bağlı dış mahallelerimizden Dereköy mahallesine erken alarm sistemi kuruldu.

Bozkır ilçe merkezinden geçmekte olan Çarşamba çayında bahar döneminde gerçekleşen taşkın durumları için Devlet Su İşleri tarafından Dereköy Başköprü ve Dereköy mahalle merkezine erken uyarı sistemi kuruldu.  
DSİ tarafından yapılan Erken Uyarı sistemiyle ilgili açıklamalarda buluna Dereköy Mahalle Muhtarı Ramazan Deniz: "Mahallemizden geçen Çarşamba çayının (Uluçay) ani su yükselmesi ve taşkınlarına tedbir olarak Devlet Su işleri Konya Bölge müdürlüğü tarafından ani oluşabilecek su yükselmesinde uyarıcı alarm sistemi kurulumu yapılmıştır.
Başköprü'deki ölçüm alanından yollanan sinyal, mahallemizin kuran kursu camisi önündeki alarm sistemini devreye sokup alarm çalarak mahalle halkını ve DSİ merkezini uyararak can ve mal kaybının önüne geçilmesini sağlayacaktır. Emeği geçen DSİ Bölge müdürlüğü çalışanlarına mahalle halkımız adına teşekkürlerimizi sunarız." dedi.
(Haber: Özgür Yılmaz)