Merkezi Konya’da bulunan Akkise Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye aşevi kurmak için yardıma koşmuştu. Akkise Derneği depremin yaşandığı günden bu yana kurduğu aşevinde halen günde 1000 kişiye yemek veriyor.

Komşu ilçelerimizden Ahırlı ilçesine bağlı Akkise Konya’daki Akkiselilerin kurduğu ve merkezi Konya’da bulunan Akkise Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye aşevi kurarken, Dernek olarak deprem bölgesinde arama ve kurtarma faaliyetlerine de destek vermişti. Akkise Derneği Yardım TIR’ları ve aşevi ile tüm gücüyle deprem bölgesinde yaraları sarmaya halen devam ettiği görülüyor.
Gazetemizi ziyaret eden Akkise Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yönetim kurulu üyelerinden Ali Üzlük, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, “Millet olarak bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum” afetin ardından Akkise Derneği olarak bizde deprem bölgesine yardıma koştuk. Bugünlerde birlik ve beraberliğimiz oldukça önemlidir.” dedi.
Dernek yönetim kurulu üyesi Ali Üzlük, “Dernek olarak yönetimimiz ve Konya’da bulunan saygıdeğer hemşerilerimizle birlikte imece usulü temel ihtiyaç olabilecek ne varsa battaniye, bere, çorap, mont, iç çamaşırı, çocuk bezi, çocuk maması, temizlik malzemeleri, odun, kömür ve özel varil sobaları ile 6 TIR malzemeyi en kısa sürede deprem bölgesine gönderdik ve göndermeye de devam ediyoruz.
Kahramanmaraş merkez 12 Şubat ilçesi Kaymakamı Sayın Serkan Keçeli ve Ahırlı Kaymakamımız Sayın Alperen Celepci ile görüşmelerimiz sonrasında 12 Şubat ilçesinde bulunan Hüseyin Sarı Ortaokulu bahçesinde günlük 1000 kişiye yemek ikram etmekteyiz. Adak kurban bağışları ile et ihtiyacı da karşılanan aşevi depremde yara almış insanların bir nebzede olsa yaralarını sarmak için Akkise Derneğimiz hizmet vermeye devam ediyor. Bugünleri en kısa sürede birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımızın inancında olarak, derneğimize yardımları ile destek olan tüm Akkiseli hemşerilerime teşekkür ediyor, Allah yardımlarını kabul etsin diyorum.” şeklinde konuştu.
(Haber: Yunus Yılmaz)