Basın İlan Kurumu ile iktidar, taşrada bulunan yerel basına yıllardır üst üste getirilen
zorunluluklardan ve yoğun prosedörlerden dolayı artık dayanılmaz hale getiriyorlar;

1988 yılından buyana Bozkır’da haftalık olarak yayın yaptığımız gazetemiz Bozkır Postasını 7’den 70’e herkes takip ediyor ve okuyor. Gazetemiz okuyucularımızdan aldığı güçle, 35 yıldır bıkmadan usanmadan Bozkır ve bölgesinin sorunlarını dile getirmekten de hiçbir zaman kaçmadık. İlçemizde ve bölgemizde, 7’den 70’e herkes tarafından okunan Bozkır Postası Gazetemizi artan maliyetlerden dolayı olsun, yerel basına (BİK) Basın İlan Kurumu ile Ak Parti iktidarı yerel basının altından kalkamaz hale getirdikleri yoğun zorunluluklarla darbe üstüne darbe yapıyorlar.

Gazetemizin Sahibi ve Genel Yayın yönetmeni Yunus Yılmaz; “Bozkır halkının ilçenin tek yerel gazetesi olan Bozkır Postasına karşı olan ilgisi oldukça yoğun. Okurlarımızın gazetemize gösterdiği yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Ama mevcut iktidar partisi geldiği yıldan bu yana kanunlaştırdığı ve Basın İlan Kurumunun da uyguladığı yoğun prosedürlerden bıktık. Artı 2003 yılında, gazetenin kadrosunda üç kişinin sigorta gösterilmesinin yanında, haftalık gazetelerin 1 Nisan itibariyle de haftada bir değil, haftada iki güne çıkarttılar. Yoğun artan maliyetlerden dolayı bizleri kapanma durumuna getirmişlerdir.” dedi.

Gazetemizin Sahibi Yunus Yılmaz; “Nüfusu yüksek ilçeler ile nüfusu düşük olan ilçeler de çıkan yerel gazetelerin bir tutulması da resmen adaletsizliktir ve haksızlıktır. Resmi ilan yayımı da her yıl oldukça artarak düşmektedir. Yayınlanan resmi ilanlar ise gazetenin giderlerinin üçte birini karşılamamaktadır. Mevcut iktidar partisi ile Basın İlan Kurumunun amacının taşrada bulunan ve kendi yağıyla kavrulan yerel basının kapanması için 2003 ve 2005 tarihlerinden bu yana getirdikleri zorluklar yetmezmiş gibi birde şimdi 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren haftalık yayın yapan gazetelerin hem yayın sürecini haftada 2 güne çıkartıyorlar. Hem de sayfa sayısını artırıyorlar. Basın İlan Kurumu Yönetiminin aldığı karalar resmen taşrada yayın yapan yerel basına zulümdür.” diyerek serzenişte bulundu.

Okuyucularımız ise gazetemizle ilgili şu ifadelerde bulundular: “Bozkır’da 35 yıldır yayın hayatını kendi imkânlarıyla aralıksız sürdürmek kolay değil, bizim gibi taşra ilçelerde bulunan yerel gazetelere getirilen zorlukların Basın İlan Kurumu ile Ak Parti İktidarı tarafından derhal kaldırılmasını ve ilçe yetkililerinin de elinden gelen desteği Bozkır Postası Gazetesine yapmalarını istiyoruz. Bozkır Postası gazetesi de olmasa Bozkır’ın sorunlarını kimler üst mercilere duyuracak. Yetkililerin yaptıkları, yapacakları hizmetleri kimler yazılı basında kaleme alacak.” şeklinde yorumladılar.