Deprem bölgesinde ilk günden bu yana Konya olarak tek vücut halinde Konyalı iki Bakanla, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’yla ve Milletvekilleriyle, İl Başkanı Hasan Angı ve yönetimiyle, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’la ve ilçe belediyeleriyle, STK’larla, Konyalı iş adamlarıyla ve vatandaşlarla, el ele vererek çalışmalarını sürdürmeye devam ettiklerini belirten Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı emeği geçen herkese gazetemiz

 aracılığıyla ayrı ayrı teşekkür ederken, deprem bölgesinde; “Konya olarak gerekeni yaptık” dedi.
Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı; “Depremin ilk gününden bu yana gerek deprem bölgesinde olsun gerekse Konya’mızda olsun, tüm faaliyetlerle, Türkiye’de büyük takdir toplayan bir özveri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüce Allah bu acıları bir daha ülkemize ve milletimize yaşatmasın.” şeklinde konuştu.


Başkan Saygı, depremin olduğu ilk günden bu yana Bozkır olarak deprem bölgesine, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, STK kuruluşlarıyla birlikte yapılan yardım kampanyalarına duyarsız kalmayan ve seferber olan tüm Bozkır halkına da ayrıca teşekkür ederken, Bozkır halkıyla da gurur duyduğunu belirtti.

Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, deprem bölgesinde çalışmalardan dolayı emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ederken, asrın felaketi olarak adlandırılan 11 ilde etkili olan yıkıcı depremin yaralarını sarmak için Konya olarak tek vücut halinde çalıştıklarını belirtirken sözlerine şöyle devam etti.
Başkan Saygı; “Konyalı Bakanlarımız, Konya Valiliği, Milletvekillerimizle, Büyükşehir Belediyemizle, ilçe belediyelerimizle, Ak Parti İl Başkanlığımızla, Kamu kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları ve halkıyla tek vücut olup gayretli çalışmalarını sürdürmektedir. 
Hatay’da arama kurtarma, lojistik, ihtiyaç temini gibi hususların yanında şehre devamlı temiz su sağlamak için depremin ilk gününden bu yana canla başla çalışan Konya tüm ülkede takdirle karşılandı.” dedi.
Konya’mız Devletimizin tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olduğunu dile getiren Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, sözlerine şu ifadelerle devam ederken; “Depremin yıkıcı etkilerini çözüm üretmek, vatandaşlarımızın dertlerini azaltmak için Cumhurbaşkanlığımız tarafından Hatay’a görevlendirilen Konya’mız olağanüstü bir çalışma gösteriyor.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Konyalı hemşerimiz Sayın Murat Kurum 11 ildeki depremin yıkıcı etkilerini ortadan kaldırmak ve şehirleri daha güvenilir hale getirilmesi için konteyner kent kurulumlarına devam ederken, bir yandan da TOKİ başkanlığıyla konut yapımına başlandı. Yine Konyalı Bakanlarımızdan Sağlık Bakanımız hemşerimiz Sayın Fahrettin Koca depremin ilk gününden bu yana yaralı vatandaşlarımızın tedavi edilmesinden tutun arama kurtarma UMKE ekipleriyle sahada olağanüstü bir çaba göstermektedir.
Konya Valimiz Vahdettin Özkan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta ve Konya Milletvekillerimiz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Ak Parti İl Başkanımız Hasan Angı ve teşkilat üyeleriyle birlikte, ilçe belediyelerimiz ile tüm imkanlarımızı seferber ederek Hatay ilimizde var gücümüzle çalışmalarımıza devam edilmektedir. 
Hatay’ın tüm ilçe ve köylerinde afad ekiplerimizle büyük bir koordinasyon başarısı göstererek en ücra köşeye varıncaya kadar ulaşıp vatandaşlarımıza gıda ve tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hatay’da yapımına devam edilen konteyner kent çalışmalarının yanında alt yapı çalışmalarıyla büyük önem arz eden şebeke suyu çalışmalarında da Konya Büyükşehir Belediyemiz gayretli çalışmalarına devam ediyor.
Konya olarak tek vücut halinde Konyalı iki Bakanımız, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta’ya ve Milletvekillerimize, İl Başkanımız Hasan Angı ve yönetimine, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve ilçe belediyelerimize, STK’larımıza, Konyalı iş adamlarımıza ve kıymetli vatandaşlarımıza, Bozkır Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum.
Depremin ilk gününden bu yana gerek deprem bölgesinde olsun gerekse Konya’mızda olsun, tüm faaliyetlerle, Türkiye’de büyük takdir toplayan bir özveri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüce Allah bu acıları bir daha ülkemize ve milletimize yaşatmasın.” şeklinde konuştu.
Öte yandan Başkan Saygı, depremin olduğu ilk günden bu yana Bozkır olarak deprem bölgesine, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, STK kuruluşlarıyla birlikte yapılan yardım kampanyalarına duyarsız kalmayan ve seferber olan tüm Bozkır halkına da ayrıca teşekkür ederken, Bozkır halkıyla da gurur duyduğunu belirtti. 
(Haber: Yunus Yılmaz)