Beklenen yağışların olmamasıyla birlikte yaşanan kuraklıktan dolayı sular günden güne hem yeraltında hem de yerüstünde geri çekiliyor. Daha önceki yıllarda Bozkır bölgesinde 20 metrede saniyede 10 litre su bulunurken, son yıllarda ancak 300 ile 350 metre de 3-5 litre su bulunabiliniyor. O da 1 ay ile 2 ayda tükeniyor. Vatandaşlar olarak suları tasarruflu ve bilinçli kullanmalıyız.



Konya Büyükşehir’e bağlı Bozkır Koski biriminde çalışan ve özellikle ilçemiz su kaynaklarından Koski ve toplum sağlığı merkezi tarafından alınan analizlerin sonuçlarını sosyal medya hesaplarından paylaşan Vural Köylü yaşanabilecek su kriziyle ilgili çektiği videosunda insanların su kullanımında dikkat etmesi gerekenleri ve kurum kuruluşların tedbirlerini anlattı.  
Vural Köylü sosyal medyadaki videosunda yaptığı paylaşımında;
“Herkese iyi günler arkadaşlar” diyerek başladı.

“Bu hafta sonu da her tatillerde olduğu gibi davar gütme sırası bende. Malum şu 2-3 haftadır paylaşım yapmadık çünkü sezon sonu. Her zaman söylediğim gibi bu civarda İnşallah bakılmadık su bırakmayacağız. Bütün hepsinin analizini yapıp burada sizinle paylaşacağız. Şimdi sezon sonu olunca bu aralar şu yaklaşık 2-3 aydır falan normal rutin numuneler haricinde başka bir şeye bakmadık.
Bu yıl şartları görüyorsunuz! her yerde yağışlar olmadı, olmayınca da şu anda halen mevcut dağlardan ve yaylalardan akan sularda bir karışım olmadığı için gönül rahatlığıyla suları tasarruflu olarak kullanabilirsiniz. Bölgemizdeki su kaynaklarımızda şu anda, azalmanın haricinde bir dengeler değişmedi. Yani hâla suyun sağlıklı olduğu bir dönemdeyiz. Şimdi hemen hatırlatayım Kovanlık Köyünü hemen çıkınca solda yayla suyunun bulunduğu Koski'nin su deposu var onun altında. Deponun tahliyesinden su akıyor yani yeri de kolay gönül rahatlığıyla içme suyunuzu doldurabilirsiniz.
Malum ülkemizde olduğu gibi ilçemiz bölgesinde de kuraklık var, her zaman söylediğimiz gibi suyu tasarruflu kullanalım. Biz üzerimize düşeni vatandaşlar olarak yapacağız ki; Ondan sonra yetkililer üzerine düşeni yapacaklar. Bu iş kademe kademe böyle gidecek. Yoksa bu şartlarda yeryüzünün zaten yüzde 97'si tuzlu su, yüzde üçü tatlı sudur. Gördüğünüz gibi tatlı suyu bulunan göllerimiz ile
 barajlarımızda geri çekiliyor. Bu yeraltı deseniz yıldan yıla geri çekiliyor. Yıllar önce Bozkır ilçemiz ile Bozkır’a bağlı köylerimizde, 20 metrede saniyede 10 litre su bulunurken, şimdilerde ise, 300 ile 350 metre de ancak 3-5 litre su bulunuyor. O da ancak 1 ay 2 ayda dayanıyor. Yani hem yeraltının hem de yeryüzünün suyu günden güne geri çekiliyor. Kısacası kullanılabilir sular her yıl biraz daha derine gidiyor.” diyen Koski çalışanı Vural Köylü sosyal medyadan yaptığı açıklamalarını şöyle tamamladı.  

“Bozkır’ın şebeke suyumuzda da herhangi bir karışım yoktur. Kullanım haricinde içme suyu olarak şebeke suyunu boş ver diyorsak, Bozkır gibi Torosların eteğinde yaşıyoruz. Her tarafımız doğal yayla suyudur. Bu yayla suyumuz şu an her tarafa geliyor ve şu anda söylediğim adresleri beni takip edenler içme suyu için gidip doldurabilirler. ‘Paranızı şu hazır suydu, bu hazır suydu, bilmem arıtma cihazıydı, bilmem neydi’ diyerek birine verip hem paranızdan hem sağlığınızdan olmayın." dedi.
(Haber: Yunus Yılmaz)