Kış aylarının kuraklık geçmesinden dolayı tedirgin olan çiftçilerimiz, Bozkır ve bölgesine bir haftadır etkili olan yağışlarla bölgemizdeki çiftçilerimizin yüzlerini güldürüyor.
Kış aylarının kuraklık geçmesinden dolayı tedirgin olan çiftçilerimiz, Bozkır ve bölgesine bir haftadır etkili olan yağışlarla bölgemizdeki çiftçilerimizin yüzlerini güldürürken, gazetemiz muhabirine açıklama  yapan  çiftçilerimiz; "Çiftçiler olarak gözümüz kulağımız meteoroloji haberlerindeydi. Şükürler olsun son yağan yağışlar için. Rabbimize günlerdir dua ediyorduk, yüce rabbimiziz duamızı kabul etti. 
Bölgemize geçen yılın mayıs ayından günümüze kadar yeterli yağış düşmemişti. ekim-kasımda ve aralık aylarında da bu yıl hiç yağış  olmamıştı. Bölgemiz kırsalında bulunan barajlarımız neredeyse kuruma haline geldiği gibi arazilerimizde bulunan çeşmelerimiz ile pınarlarımızda kurumuştu. Sulu tarıma ayırdığımız alanlara arpa ekmek zorunda kaldık.
Mart ayının 2. haftasında başlayan ve bir haftadır aralıklarla, Allah’a şükürler olsun güzel yağışlar aldık, çiftçiler olarak bir nebze olsun rahatladık. Adeta bayram sevinci yaşıyoruz. Bu yağışlar kıraçta ekili olan hububata oldukça faydalı olacak. Bitkinin hızlı büyüdüğü nisan-mayıs ayında suya ihtiyaç daha fazla. Önümüzdeki aylarda da, yüce Mevla’mız benzer yağışları verir inşallah. Bizlerde bu yıl ürünlerimizi hasat eder ve ülkemizin ekonomisine daha iyi katkı sağlarız.” ifadelerinde bulundular.
(Haber: Özgür Yılmaz)