Bozkır ilçemizde Arıcılık faaliyeti ile uğraşan Arıcı çiftçiler her sene Eylül ayında Toros dağlarındaki Arıcılıklarından Arılarını sahil bölgelerine indirerek arılarının kışı sahilde geçirmesini sağlıyor.

Bozkır’da ağır geçen kış mevsimi ve bahar soğuklarında arı kolonilerinin büyük bir güç kaybettiğini belirten arıcı Göksel, Arıların sezona hızlı bir şekilde başlayabilmesi için her yıl yaptıkları Arıcı göçünü bu yılda gerçekleştirdiklerini gazetemiz muhabirine ifade etti.  
Arıları bu aylarda Bozkır'da olsaydı şimdi uyuyor olacaktı ve aşırı soğuklardan dolayı arı kolonilerinde güç kaybedeceğini, Bozkırlı arıcılar olarak yıllardır yaptıkları gibi bu yılda arılarını Toroslardan sahile indirdiklerini ve burada yoğun mesai harcadıklarını belirtti.  
Antalya bölgesindeki arılıklarında ise doğanın tamamen uyandığı için yoğun bir mesai harcıdıklarını da belirten Arıcı Göksel; “Ben barakamda kaldığım için genellikle buradayım, ama Bozkır'dan günlük arılarını kontrol ve bakım için Antalya'ya gelen aracılarımız var.” dedi.  
Arıcı Göksel yaptığı açıklamalarının devamında; "Arılarımızı Eylül Ekim aylarında sahile getiriyoruz. Bizim oraların kışı ağır geçtiği için. Arılarımız Bozkır şartlarına göre burada çok erken uyanıyor.  
Burada barakam var Bozkır'a her zaman gidip gelmiyorum, buradaki barakamda kalıyorum. Bozkır'dan arılığımızın uzaklık mesafesi iki yüz km mesafededir. Bazen git gel yapsak da arılarımızın başında geçiyor vaktimiz.  
Mayıs ayında buradan arılarımızı Toros dağlarında doğa uyandığında tekrardan arılarımızı Bozkır'a götürüyoruz. Arıcılık faaliyetimizde devamlı olarak bu şekildedir. Eylül'de gelip Mayıs'ta tekrar Toros dağlarına geri dönüyoruz." şeklinde konuşmalarını tamamladı.
(Haber: Özgür Yılmaz)