Bozkır’da Kütüphaneler Haftası, yapılan etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda Kaymakam/Belediye Başkanı ilçemizde bulunan İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere kitap okumanın faydalarından bahsederek onlarla tek tek sohbet ettiler.

Kütüphaneler Haftasından dolayı ilçemizde Kaymakamlık ve Belediye olarak çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ile program hazırlanarak Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde iş birliği sağlandı. İlçe Halk Kütüphanesi görevlileri, öğrencileri, diğer gönüllüler; ‘‘Bozkır Her Yerde Kitap Okuyor’’ sloganıyla bir araya gelinerek açık havada kitap okundu. 
Öğrencilerimize, gençlerimize, çocuklarımıza bir bütün tüm vatandaşlarımıza yönelik açık havada gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği ile halkımızın kitap ve kütüphaneye olan ilgisini artırmak, okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık oluşturmak amaçlandı. Okul ziyaretleri gerçekleştirildi. Öğrencilerimize kitabın ve okumanın öneminden bahsedildi. Okumayla ilgili çok yönlü mesajlar verildi. 
Öte yandan Kaymakam Tolga Turan, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı ve Cumhuriyet Savcısı Kemal Büyükatak ile “Kütüphane Haftası” kapsamında İlçe Halk Kütüphanesi ziyaret edilirken, çeşitli yaş kategorilerinde ödül almaya hak kazanan okurlara hediyelerini takdim ettiler.